Siirry sisältöön

Linnajoen koulussa panostetaan edelleen yhteisöllisyyteen ja toimintamalleihin kiusaamisen ehkäisyyn sekä puuttumiseen

Viime viikkoina on käyty julkista keskustelua Linnajoen koulun oppilaiden välisistä kiusaamistilanteista ja niiden selvittelyyn liittyvistä käytännöistä.

Viime viikkoina on käyty julkista keskustelua Linnajoen koulun oppilaiden välisistä kiusaamistilanteista ja niiden selvittelyyn liittyvistä käytännöistä.

Keskustelua on käyty kiusaamisen puuttumisen malleista, koulun johdon reagoinnista ja opettajien työstä kiusaamistilanteisiin liittyen. Viimeksi julkisuuteen nousi maanantaina sattunut tapaus, jolloin yksi koulun oppilaista oli niellyt pienen määrän käsidesiä, jolloin kutsuttiin välittömästi ambulanssi ja tilannetta selvitettiin koulun ja lisäksi poliisien avustuksella.

Koulun johtoryhmä on tiistaina iltapäivällä käsitellyt sattuneita tapauksia rehtorin johdolla. Johtoryhmä on tarkentanut ohjeistuksia liittyen ruokailujen valvontaan. Koulun johtoryhmä seuraa tilannetta päivittäin ja tarvittaessa koko opettajakunta yhdessä pohtivat toimintamallien tarkentamista. Lisäksi koulun moniammatillinen oppilashuolto on niin oppilaiden kuin opettajien tukena.

– On erittäin tärkeää, että toimintamalleja käydään läpi yhdessä koulun henkilöstön kanssa ja kaikkiin kiusaamistilanteisiin puututaan. Myös leikkimieliset kinastelut tai kahinat saattavat johtaa vakavimpiin seuraamuksiin ja niihin on puututtava. Linnajoen koulun rehtorin kanssa on asioita käyty yhdessä läpi ja nyt koulu ja opettajat tarvitsevat työrauhan toteuttaa yhdessä opetustyötä sekä jatkaa jo syksyn aikana tarkentuneita toimintamalleja erilaisiin oppilaiden välisiin tilanteisiin liittyen, koulutusjohtaja Jari Kettunen toteaa. 

– Haluamme tässä yhteydessä vielä muistuttaa, että turvallisen kouluyhteisö on kaikkien oikeus ja sen muodostumiseen vaikuttavat niin koko koulun henkilöstö, oppilaat ja heidän huoltajansa.