Siirry sisältöön

Lukuliikettä kuntiin! -verkostohanke lukemisen asialla

Porvoossa on käynnistynyt 24 kunnan verkostohanke, joka kuuluu Opetushallituksen rahoittamaan ja Lukuliikkeen ohjaamaan Lukeva kunta -verkostoon.

Porvoossa on käynnistynyt 24 kunnan verkostohanke, joka kuuluu Opetushallituksen rahoittamaan ja Lukuliikkeen ohjaamaan Lukeva kunta -verkostoon.

Verkostohankkeen tavoitteena on kartoittaa ja edistää lukutaitoa ja lukuintoa lisääviä toimenpiteitä. Hankkeen avulla pyritään lisäämään osaamisen jakamisen kulttuuria ja kehittämään yhteistyötä eri toimijoiden kesken sekä luomaan pysyviä rakenteita lukemisen edistämistyöhön.  Hanke tekee vahvaa yhteistyötä kuntien varhaiskasvatuksen, peruskoulujen ja kirjastojen kanssa.

Lukuliikettä kuntiin! -verkostossa tehdään jo paljon työtä lasten ja nuorten lukutaidon, lukuinnon ja -ilon parissa. Hankkeen avulla tätä työtä tuetaan jokaisen kunnan sisällä ja toisaalta pyritään lisäämään kuntien välistä yhteistyötä koulutuksien ja erilaisten tapahtumien avulla.

Lukuliikettä kuntiin -verkostohankeen toteutuksesta vastaavat hankkeessa mukana olevat kunnat, ohjausryhmä, jossa on edustaja seitsemästä hankkeen yhteistyökunnasta sekä Lukeva kunta -verkoston lukuagentti. Lukuagenttina toimii porvoolainen luokanopettaja Sanna Paljakka. Hanke jatkuu vuoden 2021 loppuun.

Lukuliikettä kuntiin! -verkostoon kuuluvat Porvoo, Loviisa, Sipoo, Askola, Lapinjärvi, Pornainen, Lohja, Vihti, Kirkkonummi, Orimattila, Nurmijärvi, Riihimäki, Mäntsälä, Järvenpää, Tuusula, Raasepori, Siuntio, Hanko, Hämeenlinna, Forssa, Jokioinen, Tammela, Ypäjä sekä Humppila.

Lukeva kunta -verkostoja on Suomessa 11 ja lukutaitotyötä tehdään ja edistetään yhteensä noin 170 kunnassa ympäri Suomen.

Hankkeen nettisivut  www.lukuliiketta.fi tarjoavat tietoa hankkeesta ja kokoavat vinkkejä lukemisen edistämistyöhön kaikille kiinnostuneille. Sivut rakentuvat hankkeen edetessä. Hanketta voi seurata myös sosiaalisessa mediassa (Instagram: lukuliikettakuntiin ja Facebook: Lukuliikettä kuntiin).

Lisätietoja hankkeesta:

Lukuagentti Sanna Paljakka
puh. 040 623 5201
sanna.paljakka@porvoo.fi