Siirry sisältöön

Lumen myötä myös hiihtolatujen pohjustus aloitettu – ensilumenladun lumetus pyritään aloittamaan loppuviikosta

Lumisateiden myötä hiihtolatujen pohjustus on aloitettu Kokonniemen kuntoradan osalta. Myös muiden kuntoratojen (Hamari, Joonaanmäki, Pihlajatie-Kevätkumpu) osalta pohjustus pyritään tekemän tämän viikon aikana.

Hiihtolatu.

– Humlan ”lenkkiä” ei tässä vaiheessa pohjusteta ulkoilureittityömaan takia, liikuntapaikkamestari Pasi Liitiäinen toteaa.
Latujen pohjustus tarkoittaa sataneen luonnonlumen tiivistämistä mönkijällä vedettävällä rengasjyrällä.

– Pohjustuksen jälkeen hiihtäminen on tällä tiivistetyllä lumipinnalla mahdollista, mutta luonnonlunta on vielä kovin vähän, joten hiihtourilla voi olla epäpuhtauksia, kuten hiekkaa, neulasia, heiniä. Perinteisin latu-uria ei pystytä vielä tekemään luonnonlumille, Liitiäinen toteaa.

Aurora-hallin viereinen hiihtostadion on maanantaista 20. marraskuuta alkaen vain lumettajien ja hiihtäjien käytössä.

Ensilumenladun lumetus perjantaina, jos pakkaskeli jatkuu

Kokonniemen ensilumenladun lumetus aloitetaan perjantaina 24. marraskuuta aamulla, jos nykyinen sääennuste pitää paikkansa.
Ensilumenladulle tykitetään noin 70–90 cm:n lumikerros, joka kestää talven säävaihteluita ja turvaa hiihto-olosuhteet ensilumenladulla.
Työ etenee kolmen – viiden lumitykin voimin sääolojen mukaan oheisen liitekartan mukaisilla alueilla. Lumetus aloitetaan alueesta A. Lunta tehdään kasaan myös beach volley-kenttien viereisellä parkkialueella.
– Muistutamme, että liikkuminen lumetusalueella ei ole turvallista, eli lumitykkien läheisyydessä ei tule oleskella tai liikkua lainkaan lumetuksen aikana, Pasi Liitiäinen muistuttaa.

Ensilumenladun lumetuksen oletetaan olevan valmis 5.12 mennessä.