Hoppa till innehåll

I och med att det har kommit snö har man börjat anlägga skidspåren – man strävar efter att börja täcka förstasnöspåret med snö i slutet av veckan

I och med att det har snöat har man börjat anlägga skidspåret på motionsslingan i Kokon. Man strävar efter att anlägga också för de andra motionsslingorna (Hammars, Jonasbacken, Rönnvägen-Vårberga) under denna vecka.

Hiihtolatu.

– Vid nuläget kommer vi inte att anlägga Humla friluftsled p.g.a. att det finns en byggplats där, säger idrottsplatsmästare Pasi Liitiäinen.
Att anlägga skidspår betyder att den nedfallna natursnön tätas med däckvältar som dras med en fyrhjuling.

– Efter detta är det möjligt att skida på den tätade snöytan, men det finns ännu väldigt lite natursnö, så det kan finnas orenheter såsom sand, barr och gräs på skidspåren. Det går inte ännu att anlägga traditionella skidspår på natursnön, konstaterar Liitiäinen.

Skidstadion invid Aurorahallen är fr.o.m. 20 november endast i snöläggarnas och skidåkarnas bruk.

Förstasnöspåret täcks med snö på fredagen, om minusföret fortsätter

Om den nuvarande väderleksprognosen stämmer kommer vi att börja täcka förstasnöspåret i Kokon med snö på morgonen fredag 24 november.
Med hjälp av snökanoner täcks förstasnöspåret med ett snölager på 70–90 cm, som tål vinterns vädervariationer och säkerställer förhållandena för skidåkning på skidspåret.
Arbetet avancerar med hjälp av tre till fem snökanoner enligt väderförhållanden i områden som visas på den bifogade kartan. Arbetet påbörjas i området A. Snö samlas också i en hög på parkeringsplatsen vid beachvolley-planerna.
– Vi påminner om att det inte är säkert att röra sig på området som håller på att täckas med snö, dvs. man ska inte alls vistas eller röra sig vid snökanonerna när arbetet pågår, påminner Pasi Liitiäinen.

Förstasnöspåret förväntas ha sitt snölager senast 5.12.