Siirry sisältöön

Mediataitoviikolla Nuorisotila Zentrassa Zuutisnurkkaus – kokeile uutislähetyksen tekoa

Helmikuun toisella viikolla (7.2.–13.2.) vietetään kansallista mediakasvatuksen teemaviikkoa erilaisten kampanjoiden, tempausten ja toimintojen merkeissä.

Porvoon kaupungin nuorisopalvelut järjestää nuorisotiloilla viikon aikana ohjelmaa, jonka puitteissa perehdytään median merkitykseen nuorten arjessa sekä tuotetaan mediasisältöjä yhdessä muiden kanssa.

Nuorisotila Zentrassa järjestetään 5. luokkalaisille ja sitä vanhemmille nuorille keskiviikkona 9. helmikuuta klo 14–17 Zuutisnurkkaus, jossa voi kokeilla uutislähetysten tekoa huumorilla höystettynä. Mukana myös vapaa-ajanohjaaja Janne Koskelainen!

Torstaina 10. helmikuuta klo 14–16 Zentrassa järjestetään valotaidetyöpaja 3.–6. luokkalaisille. Osallistujat pääsevät tutustumaan valaistuksen erilaisiin käyttötarkoituksiin monenlaisia lamppuja ja valoja hyödyntäen.

Etävanhempainillassa keskustelua turvallisesta verkkoympäristöstä

Mediataitoviikon etävanhempainillassa keskustellaan lasten ja nuorten oikeudesta koskemattomuuteen ja turvallisuuteen verkkoympäristössä.

Pelastakaa Lapset ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto järjestävät mediataitoviikolla verkkovanhempainillan, jonka aiheina ovat netissä tapahtuva seksuaalinen häirintä, houkuttelu ja digiturvataidot.

Illan aikana keskustellaan myös lasta suojaavista media- ja digiturvataidoista, jotka vahvistavat lapsen hyvinvointia, toimijuutta ja osallisuutta mediakulttuurissa. Tilaisuuden kouluttajina toimivat Pauliina Sillfors ja Eveliina Karhu (PeLa) sekä Paula Aalto (MLL).

Verkkovanhempainilta on kaikille avoin ja maksuton ja se järjestetään maanantaina 7. helmikuuta klo 18–19.30. Tapahtumaan ilmoittaudutaan etukäteen osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/C279137BAC27BF64

Mediataitoviikon tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Mediataitoviikko suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä monien eri toimijoiden kanssa, ja sitä koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI.