Siirry sisältöön

Mikä arjessa toimii, mikä ei? Porvoon Ohjaamon nuorten illoissa keskitytään osallisuuden vahvistamiseen

Ohjaamossa järjestetään syksyllä 2023 kaksi nuorten osallisuutta vahvistavaa tuokioita. Osallisuustuokiot järjestetään Ohjaamossa 16.11 ja 7.12 klo. 16–17.

Nuoret.

Marraskuussa tuokion teemana on työttömyys ja joulukuussa puhutaan yksinäisyydestä, mutta juttelemaan saa tulla mistä aiheesta tahansa. Tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki alle 30-vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset. Tapaamiset ovat maksuttomia.

Tuokiot ovat osa valtakunnallisen psykosiaalista tukea Ohjaamoihin tarjoavan Ohjaamojen Onnin järjestämää ”Mikä v*ituttaa” -kampanjaa.

Tuokioissa 13–29-vuotiaat nuoret pääsevät tuomaan esiin kokemuksiaan ja näkemyksiään siitä, miten palvelut toimivat tai mikä arjessa mättää.

– Kampanja on saanut alkunsa STM:n ja THL:n mielenkiinnosta kuulla Ohjaamojen nuorten ajatuksia käynnissä olevan sosiaaliturvauudistuksen valmistelun tueksi. Kysyminen voi samalla tuottaa tärkeää tietoa paikalliseen kehittämistyöhön, kertoo Ohjaamo Porvoon Onni-työntekijä Mari Bergqvist.

– Iltojen tarkoitus on saada nuorten ääni kuuluviin. Haluamme kuulla nuorilta suoraan mitkä asiat eivät toimi, tai missä on parantamisen varaa. Jokaisella tulisi olla mahdollisuus saada vaikuttaa, tulla kuulluksi ja kuulua ryhmään, jatkaa Ohjaamotyöntekijä Erika Lindholm.

Nuorten viestit viedään eteenpäin palveluista vastaaville henkilöille ja heiltä pyydetään vastauksia nuorten esiin nostamiin asioihin.
– Osallistumisella tuokioihin voi oikeasti vaikuttaa, Mari Bergqvist toteaa.