Siirry sisältöön

Mukavaa puuhaa koululaisille talvilomalla

Myös tänä vuonna on koululaisille suunniteltu talvilomaohjelmaa 22.–28 helmikuuta. Suuri osa toiminnasta toteutetaan virtuaalisesti. Lisäksi toimintaa järjestetään ulkona, jos se on koronarajoitusten puitteissa mahdollista. Kaikissa tapahtumissa seurataan tarkasti voimassa olevia koronarajoituksia ja -ohjeita.

Myös tänä vuonna on koululaisille suunniteltu talvilomaohjelmaa 22.–28 helmikuuta. Suuri osa toiminnasta toteutetaan virtuaalisesti. Lisäksi toimintaa järjestetään ulkona, jos se on koronarajoitusten puitteissa mahdollista. Kaikissa tapahtumissa seurataan tarkasti voimassa olevia koronarajoituksia ja -ohjeita.

Ilmoittautuminen nuoriso-, kulttuuri- ja liikuntapalveluiden talvitoimintoihin alkaa tiistaina 9.2. klo 9.00. Ilmoittautumislinkit avataan silloin toiminnan esittelyn kohdalla. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan sivulla www.porvoo.fi/talviloma

Poimintoja ohjelmasta 

Kaikille avoimessa digitaalisessa animaatiopajassa opit tekemään cutout-animaatiohahmoja puhelimella tai tabletilla. Pajassa käytetään ilmaista Stop Motion Studio -sovellusta. Katso ohjeet Talvilomasivulta (kulttuuripalveluiden ohjelma) ja tule mukaan! 

Kulttuuripalvelut tarjoaa ilmaisia elokuvalippuja kahteen elokuvaan torstaina 25.2. Bio Rexissä. Alakoululaisille on tarjolla Bigfoot – Isojalan perhe (K-7) ja 6.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille Kauhuagentti Nelly Rapp (K12). Lippuja on rajoitettu määrä, 10 lippua/näytös. Lippuja voi varata 9.2. alkaen Talvilomasivulla olevan linkin kautta. 

Kirjasto vinkkaa, että myös kirjaston Viddla-palvelussa on suuri määrä elokuvia, joita voi katsoa puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. 

Talviloman kaupunkisuunnistuksessa ratkotaan pulmatehtäviä ja kierrellään Porvoossa kauniissa talvisäässä. Matkalla tunnistetaan valokuvista paikallisia rakennuksia ja paikkoja, kierretään kuvien osoittamat rastit ja ratkaistaan rastien tehtävät. Koko reitin voi kulkea kerralla, useammassa osassa tai vaikka 1–2 rastia päivässä. Osallistujien kesken arvotaan kivoja palkintoja. Muista jakaa parhaat suunnistuskuvat nuorisopalvelujen Instagramissa!

Talvilomaviikolla pelitoiminnasta kiinnostuneille on luvassa muun muassa yhteistä pelailua etänä Discordin välityksellä ja pelistriimejä Twitchin kautta. Viikon aikana pelataan myös lautapelejä striimissä ja jutellaan sohvapodcastissa. Nuoret voivat osallistua keskusteluun nuorisopalveluiden pelitoiminnan Discord-palvelimella tai suoraan striimin chatissa. Aikataulu tarkentuu lähempänä talvilomaviikkoa. 

Liikuntapalvelut järjestää 3-päiväisen liikuntaleirin alle 12-vuotiaille. Leirillä kokeillaan eri liikuntalajeja ulkona, kuten hiihtoa ja lumikenkäilyä. Lisäksi alle 12-vuotiaille on torstaina 25.2. luvassa lumipeuhupäivä, jolloin touhutaan ulkona kaikkea kivaa. Ohjelmassa on muun muassa lumifutista, lumikenkäkävelyä ja muuta hauskaa. Lämmin lounas sisältyy 10 euron hintaan. 

Päivittäin 22.-25.2. kello 15.30-16.30 järjestetään liikuntapalveluiden Instagram-tilin kautta kilpailu ”Missä liikunnanohjaajat luuraavat”, jossa osallistujien tehtävänä on yrittää löytää paikka, missä liikunnanohjaaja on milloinkin reippailemassa. Kiirehdi sinne heitä moikkaamaan! Nopeimmalle löytäjälle on luvassa yllätyspalkinto. Vinkkinä kerrottakoon, että ohjaajan löytää joltain kaupungin liikuntapaikalta. @liikuntapalvelutporvoo  

Yleisöluistelua varten on varattu jääaikaa Isolta tekojäältä ma-pe klo 8–15. 

Ajankohtaisen hiihtolatujen tilanteen voi tarkistaa mSki-palvelusta.

Lisätietoja:

Mila Eriksson, nuorisopalvelut
0400 998 294
mila.eriksson@porvoo.fi 

Päivi Häkkinen, liikuntapalvelut
040 566 1049
paivi.hakkinen@porvoo.fi 

Miira Holländer, kulttuuripalvelut
040 527 2647
miira.hollander@porvoo.fi