Hoppa till innehåll

Trevligt program för skoleleverna under sportlovet

Även i år har man planerat sportlovsprogram för skolelever under tiden 22–28 februari. Största delen av programmet förverkligas virtuellt. Dessutom ordnas verksamhet utomhus inom ramen för de ikraftvarande coronarestriktionerna. Rådande coronarestriktioner och -anvisningar beaktas noggrant i all verksamhet.

Även i år har man planerat sportlovsprogram för skolelever under tiden 22–28 februari. Största delen av programmet förverkligas virtuellt. Dessutom ordnas verksamhet utomhus inom ramen för de ikraftvarande coronarestriktionerna. Rådande coronarestriktioner och -anvisningar beaktas noggrant i all verksamhet.

Anmälan till sportlovsaktiviteter som ordnas av ungdoms-, kultur- och idrottstjänsterna börjar tisdag 9.2 kl. 9.00. Anmälningslänkarna, som finns invid respektive aktivitet, öppnas då. Anmälan är bindande. Ta del av utbudet och anmäl dig på sidan www.borga.fi/sportlov

Axplock ur programmet 

I en digital animationsworkshop som är öppen för alla lär du dig att göra cutout-animationsfigurer med en mobiltelefon eller en pekplatta. I workshopen används den avgiftsfria appen Stop Motion Studio. Se anvisningar på Sportlovssidor (kulturtjänsternas program) och kom med! 

Kulturtjänsterna bjuder på gratis biobiljetter till två filmer på BioRex torsdagen 25.2. För lågstadieelever visas Familjen Bigfoot (F-7) och för elever i åk 6 och äldre Nelly Rapp – monsteragent (F-12). Det finns ett begränsat antal biljetter (10 st/föreställning). Biljetter kan reserveras fr.o.m. 9.2 via länken på Sportlovssidan. 

Biblioteket tipsar om att bibliotekets tjänst Viddla har ett stort antal filmer som man kan titta på med mobil, pekplatta eller dator. 

I sportlovets stadsorientering löser deltagarna knäckfrågor och vandrar i Borgå i det vackra vintervädret. Under vandringen identifierar deltagarna lokala byggnader och platser i fotografier, vandrar genom kontroller som visas i bilderna och löser uppgifter vid kontrollerna. Det går att promenera hela rutten på en gång, i flera delar eller t.ex. 1–2 kontroller om dagen. Trevliga priser lottas ut bland deltagarna. Kom ihåg att dela de bästa orienteringsbilderna på ungdomstjänsternas Instagram!

På sportlovsveckan har de som intresserar sig för spel möjlighet att bl.a. spela tillsammans på distans via Discord och delta i streamade spel via Twitch. Under veckan spelar vi också brädspel som streamas och diskuterar i en soff-podcast. Unga kan delta i diskussionen på Discord som är ungdomstjänsternas server för spelverksamheten eller direkt i den streamade chatten. Tidsplanen preciseras närmare sportlovsveckan. 

Idrottstjänsterna ordnar ett tre dagars idrottsläger för barn under 12 år. På lägret provar vi på olika idrottsgrenar ute, såsom skidåkning och snöskogång. För barn under 12 år arrangeras på torsdag 25.2 en snöaktivitetsdag, då man kan göra roliga saker ute i snön. På programmet står bl.a. snöfotis, snöskogång och annat skoj. En varm lunch ingår i priset som är 10 euro. 

Dagligen 22–25.2 klockan 15.30–16.30 ordnas via idrottstjänsternas Instagramkonto tävlingen ”Var håller idrottsinstruktörerna hus”, där deltagarna ska försöka finna platsen där idrottsinstruktören är ute och frisksportar. Skynda dig dit och hälsa på dem! Den som snabbast hittar idrottsinstruktören får ett överraskningspris. Tips: instruktören kan hittas på någon av stadens idrottsplatser. @liikuntapalvelutporvoo

Skridskoåkning till allmänheten på Stora konstisbanan mån-fre kl. 8–15. 

Det aktuella läget på skidspåren kan kontrolleras på tjänsten mSki.

Ytterligare information:

Mila Eriksson, ungdomstjänster
0400 998 294
mila.eriksson@porvoo.fi 

Päivi Häkkinen, idrottstjänster
040 566 1049
paivi.hakkinen@porvoo.fi 

Miira Holländer, kulturtjänster
040 527 2647
miira.hollander@porvoo.fi