Siirry sisältöön

Myllymäen vesitornin rakenteita saneeraamalla varmistetaan vedenjakelua Porvoossa

Porvoon vesi on teettänyt Myllymäen ja Hamarin vesitornien betonirakenteiden kuntotutkimuksen niiden saneeraustarpeen arvioimiseksi. Selvityksiä on täydennetty vesisäiliön sisäpinnan kuntotutkimuksilla.  Myllymäen tornin sisäpuolinen saneeraus päätettiin toteuttaa vuoden 2020 aikana ja työt jatkuvat vielä alkuvuonna 2021. Urakoitsija on aloittanut työt marraskuun lopussa.  Saneeraustyöt jatkuvat sisäpuolen korjaustöiden jälkeen tornin ulkopuolisiin rakenteisiin. Ulkopuolisten rakenteiden saneeraus toteutetaan vuoden 2021 keväällä, kun sääolosuhteet ovat niiden töiden kannalta optimaalisimmat.

Vesitornin saneeraus on tärkeää vuosina 1965-1966 rakennetun tornin rakenteiden kunnossa pysymisen sekä sitä kautta veden laadun turvaamisen kannalta. Porvoon vesitorneihin on jo aiemmin asennettu UV-desinfiointilaitteet veden hygieenisen laadun varmistamiseksi. Myllymäen vesitorni on tärkeä osa Porvoon vedenjakelun varmistamista.

Tornin lähialueella liikennöinti voi väliaikaisesti lisääntyä kunnostustöiden aikana, Porvoon vesi pahoittelee siitä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa asukkaille.