Siirry sisältöön

Nuorisopalvelujen pelitoiminta laajenee – uusi pelitila avataan Gammelbackan Kertsiin

SideQuest on jo vakiintunut nimi Porvoon nuorisopalveluiden pelitoiminnalle, ja sen puitteissa ylläpidetään Discord-kanavaa sekä pelitilaa keskustan nuorisotila Zentrassa. Nuorisopalvelut järjestää ympäri vuoden pelitapahtumia ja tilaisuuksia nuorille, joissa voi tutustua peliharrastukseen, niin digitaalisen pelaamisen kuin perinteisempienkin pelien muodossa.

– Nuorisotyöllisen pelitoiminnan tavoitteena on tukea nuoria hyvään pelikulttuuriin, ja toiminnan ohessa nuorten kanssa keskustellaan turvallisesta pelaamisesta osana arkea. Pelitoiminnan työmuotoja ovat pelipäivät ja -illat, tapahtumat, leirit ja teemaviikot, nuorisotyöntekijä Mats Holmström kertoo.

Pelitilassa voi kokeilla vaikka ajosimulaattoria, avajaiset 2. maaliskuuta

Kertsin uudessa pelitilassa voi tutustua konsolipelaamiseen ja kokeilla esimerkiksi ajosimulaattoria ja muita uusia laitteita. Pelitilan uudesta välineistöstä löytyvät mm. PS5, ajosimulaattori ja arcade-pelikone.
– Nuoret ovat ottaneet innostuneina uuden pelitilan käyttöön, ja nyt haluamme järjestää perheille mahdollisuuden tutustua pelitilaan, Holmström kertoo.
Pelitilan avajaisia vietetään keskiviikkona 2. maaliskuuta klo 13–16. Paikan päällä on nuorisotyöntekijöitä, joilla on laaja kokemus erilaisista peleistä ja pelitoiminnasta nuorten kanssa. Paikan päälle voi tulla kokeilemaan uusia konsoleita, pelaamaan lautapelejä ja saamaan lisää tietoa nuorisopalvelujen pelitoiminnasta. Tarjolla on pieniä maistiaisia ja mukavia pelihetkiä.

Lisätietoja

Mats Holmström

Nuorisotyöntekijä, Nuorisotila Kertsi, Pelitoiminta SideQuest