Hoppa till innehåll

Ungdomstjänsternas spelverksamhet utvidgas – en ny spellokal öppnar i Kertsi i Gammelbacka

Borgå ungdomstjänsters spelverksamhet SideQuest utvidgas och en ny spellokal öppnas i ungdomslokalen Kertsi i Gammelbacka.

SideQuest är redan ett etablerat namn för ungdomstjänsternas spelverksamhet, och inom ramen för den upprätthålls Discord-kanalen och en spellokal i ungdomslokalen Zentra i centrum. Ungdomstjänsterna ordnar året runt spelevenemang och aktiviteter för unga där de får bekanta sig med spelande, både i form av digitala spel och mera traditionella spel.

– Målet för spelverksamheten inom ungdomsarbetet är att stöda unga till en god spelkultur, och vid sidan av verksamheten diskuterar vi med unga om säkert spelande som en del av vardagen. Inom spelverksamheten ordnar vi speldagar och -kvällar, evenemang, läger och temaveckor,
berättar ungdomsarbetare Mats Holmström.

I spellokalen kan man prova bland annat på en körsimulator, invigning den 2 mars

I den nya spellokalen i Kertsi kan man bekanta sig med konsolspelande och prova till exempel på en körsimulator och andra nya apparater. Bland den nya utrustningen finns bland annat PS5, körsimulator och arkadspel.

– De unga har ivrigt tagit den nya spellokalen i bruk, och nu vill vi ge familjer en chans att bekanta sig med den, säger Holmström.

Spellokalen har invigning onsdagen den 2 mars kl. 13–16. På plats finns ungdomsarbetare med stor erfarenhet av olika spel och spelverksamhet med unga. Man kan komma till platsen för att testa nya konsoler, spela brädspel och få mera information om ungdomstjänsternas spelverksamhet. Det bjuds på små smakbitar och trevliga spelstunder.

Mera information:

Mats Holmström

Ungdomsarbetare, Ungdomslokal Kertsi