Siirry sisältöön

Nuorisopalvelut viettää tuttuun tapaan valtakunnallista peliviikkoa 6.-12.11.2023

Nuorisotiloilla on aina mahdollisuus pelata. Valtakunnallisen teemaviikon kunniaksi nuorisotiloilla pääsee pelaamaan tietokoneilla sekä konsoleilla perinteisiä lauta- ja korttipelejä unohtamatta.

Nuori pelaamassa.

Viikon aikana on mahdollisuus osallistua erilaisiin tietovisoihin ja turnauksiin. Gammelbackan Kertsissä pääset suunnittelemaan oman pelihahmosi ja ikuistamaan sen avaimenperäksi.

Viikko huipentuu suureen pelitapahtumaan

Kansallinen peliviikko huipentuu Kulttuuritalo Grandissa järjestettävään GG-Grand Gaming -pelitapahtumaan. Pelien maailmaan pääsee sukeltamaan lauantaina 11.11. klo 13–18.
Grandissa on paljon peliaiheista tekemistä; hahmopajaa, tehtävärataa, konsolipelejä ja tietokonepelejä. Paikalla myös paikallinen pöytäpeliyhdistys turnauksineen.
– Pelitapahtuma sopii koko perheelle ja yhdessä pelaaminen onkin hyvä tapa viettää aikaa, sanoo nuorisotyöntekijä Maija Ahtinen.

Grandissa luentoja pelien tekemisestä ja miten pelaamisen voi sovittaa perhearkeen

Grandissa on myös kaksi peleihin liittyvää luentoa. Kiinnostaako sinua, kuinka pelejä tehdään, miten rakennetaan pelimaailma ja miten päästä alalle? Paikalla Suomen johtaviin peliyhtiöihin kuuluvan Remedy. Remedy on maailmalla tunnettu peleistä Control, Max Payne ja Alan Wake.
Perhearki ja pelaaminen, uhka vai mahdollisuus? Pelituen asiantuntija Annukka Såltin tulee kertomaan miksi konetta ei voi sulkea kesken kaiken ja samalla sekunnilla, kun peliaika loppuu. Miksi pelimaailma vetää puoleensa ja miten sovittaa yhteen pelaaminen ja perhearki.

Taidetehtaalla peliaiheista musiikkia

Illan voi päättää suuntaamalla Taidetehtaalle missä Porvoonseudun musiikkiopiston puhallinorkesteri esittää peliaiheista musiikkia.
Konsertissa kuullaan ajankohtaista, mutta myös nostalgista pelimusiikkia, säveliä, jotka varmasti ovat tuttuja sekä nuoremille, että vanhemmille kuulijoille.
GG-Grand Gaming -tapahtuman järjestää Porvoon kaupungin vapaa-aikapalvelut; kulttuuri- ja nuorisopalvelut sekä kirjasto.