Siirry sisältöön

Nuorisotyön viikolla ohjelmaa kaikenikäisille

Nuorisotyön viikkoa vietetään 10.–16. lokakuuta muun muassa avoimilla ovilla kaupungin kolmella nuorisotilalla ja järjestetään erilaista ohjelmaa kaikenikäisille, erityisesti lapsille ja nuorille.

– Myös lasten ja nuorten huoltajat ja kaikki toiminnastamme kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle. Nuorisotyöntekijät kertovat toiminnasta ja juttelevat mahdollisesti mieltä askarruttavista kysymyksistä, kertoo Gammelbackan nuorisotila Kertsin vastaava ohjaaja Miika Koistinen.

– Nyt on hyvä tilaisuus tutustua Kertsin uudehkoon pelitilaan, ja kuulla lisää nuorisopalveluiden pelitoiminnasta. Kerromme myös muista nuorisopalveluiden tarjoamista harrastustoiminnan muodoista, Koistinen jatkaa.

Gammelbackan nuorisotilalla pelataan maanantaina 10. lokakuuta biljarditurnaukset nuorten kesken. Keskiviikkona 12. lokakuuta nuoret pääsevät herkuttelemaan Kertsin lettukesti-iltaan. Perjantaina 14. lokakuuta tutustutaan digitaalisiin työkaluihin tutkimalla AI-tekoälykuvan luomista.

Nuorisotila Zentran nuorisotyön viikon ohjelmaan sisältyy muun muassa voimavara- ja unelmatyöskentelyä kortein ja piirtämällä sekä vanerinen ”kurkistustaulu”, jossa nuoret voivat kuvauttaa itsensä voimauttavalla tekstillä. Lisäksi nuorisotilalla pelaillaan yhdessä ja vietetään aikaa mukavan yhteisen tekemisen merkeissä.

Nuorisoyön viikon valtakunnallisesta koordinoinnista vastaa Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry ja tämän vuoden teemaksi on valittu Nuoret ja nuorisotyö koronan jälkeen. Koronavuodet ovat aiheuttaneet oppimis- ja hyvinvointivajetta erityisesti nuorissa ikäluokissa ja eriyttäneet nuoria toisistaan. Nuorisotyön viikolla halutaan herättää kaikki suomalaiset huomaamaan, että ilman nuoria meillä ei ole mitään – tulevaisuuden osaajia, innovaatioita tai toimivaa yhteiskuntaa.

Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään viikolla 41 eli 10.-16.10.2022 yhdeksännen kerran. Teemaviikolla nostetaan esiin nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi sekä kampanjoidaan nuorten hyvinvointia tukevien toimien puolesta.

Teemaviikon ohjelma Porvoossa:

Ma 10.10. – pe 14.10. Zentrassa ja Kevätkummun nuorisotila Nuokalla avoimet ovet huoltajille, aukioloaikojen mukaisesti
Ma 10.10. 13–16:30 ja 17–20 Biljarditurnaukset nuorille Gammelbackan nuorisotilalla
Ke 12.10. 17–20 Lettukesti-ilta Gammelbackan nuorisotilalla
Pe 14.10. 13–16.30 ja 17–21 tutustutaan digitaalisiin työkaluihin tutkimalla AI-tekoälykuvan luomista Gammelbackan nuorisotilalla