Siirry sisältöön

Nuorisotyöntekijät partioivat vappuaattona ja muistuttavat koronaturvallisesta juhlimisesta

Tänäkin vuonna kaupungin nuorisotyöntekijät päivystävät ja partioivat nuorten suosimissa paikoissa vappuaattona kello 18–02 välillä.

Tänäkin vuonna kaupungin nuorisotyöntekijät päivystävät ja partioivat nuorten suosimissa paikoissa vappuaattona kello 18–02 välillä.

Kaupungin nuorisotyöntekijöitä voi myös pyytää avuksi, jos nuorella tai huoltajalla herää huoli jonkun nuoren voinnista aattoillan aikana. Illan aikana nuorisotyöntekijät saa kiinni liikkuvan nuorisotyön puhelinnumerosta 040 138 9440.

– Kevätaurinko houkuttelee nuoria lähtemään tapaamaan kavereita vappuviikonloppuna. Toivon, että nuoret malttaisivat tavata toisiaan turvallisesti pienissä kaveriporukoissa. Vielä on hyvä pitää huolta turvaväleistä ja käsihygieniasta. Maskin käyttö ei ole ollenkaan noloa, vaan kannustan nuoria käyttämään maskeja. Toivomme, että kotona keskustellaan nuoren kanssa turvallisuusohjeista sekä päihteiden käytöstä ja ollaan tietoisia missä nuori liikkuu. Kotibileitä ei pidä tänä vappuna järjestää, nuorisopalveluiden päällikkö Nina Jorkama muistuttaa.

– Nuorisotyöntekijät tekevät illan aikana tiivistä yhteistyötä poliisin kanssa. Poliisi haluaa vielä muistuttaa, että jos nuoren vanhemmille soitetaan tuntemattomasta numerosta, on puhelimeen hyvä vastata. Soittaja voi olla poliisi, joka yrittää ilmoittaa, että nuori on joutunut tavalla tai toisella ongelmiin, muistuttaa poliisin sosiaaliohjaaja Marie Grönroos.

Päihteiden käytön kanssa pitää olla varovainen. Nuoren keho ei kestä alkoholia ja voi olla nuorelle jopa hengenvaarallista.

– Lisäksi juopuneena riski joutua rikoksen uhriksi on suurempi. Juopunut nuori ei pysty välttämättä puolustautua väkivallalta tai seksuaaliselta hyväksikäytöltä. Myös ryöstön tai varkauden uhriksi joutuminen on suurempi riski juopuneena, painottaa Grönroos.