Siirry sisältöön

Nykytanssiryhmä Kitka Kollektiivi esittää: Same, same but different

Nykytanssiryhmä Kitka Kollektiivi esiintyy Porvoon pääkirjastossa torstaina 2.12. klo 18.

Nykytanssiryhmä Kitka Kollektiivi esiintyy Porvoon pääkirjastossa torstaina 2.12. klo 18.

Same, same but different -teoksessa tutkitaan samankaltaisuutta ja erilaisuutta: kuinka olla osana yhteisöä menettämättä yksilöllisyyttään? Teos on osa kiertuetta, joka toteutetaan kirjastoissa eri puolilla Suomea.

Kitka Kollektiivin muodostavat helsinkiläiset tanssitaiteilijat Katriina Kantola, Iiris Raipala ja Elina Valtonen. He ovat kaikki tanssitaiteen maistereita ja työskennelleet esiintyvinä taiteilijoina nykytanssin kentällä jo noin 20 vuotta. Kollektiivia kiinnostaa kitka, rajapinnat, törmäyttäminen ja haastaminen erilaisuuden äärellä.

Kitka Kollektiivi kertoo teoksestaan: ” Teos pohtii, miten erilaiset valinnat, tyylit ja kehollisuudet voivat olla samanaikaisesti läsnä ja kommunikoida keskenään. Samanlaisuus voi ilmetä myös ajoituksena, suuntana, dynamiikkana tai liikelaatuna. Toisaalta saman liikesarjan tekeminen voi olla mahdollisuus nähdä yksilöiden erilaisuus. Yhteen totuuteen tuijottaminen ja itsensä ympäröiminen samalla tavoin ajattelevilla ihmisillä luovat turvallisuuden illuusiota ja voiman tunnetta. Ne merkitsevät myös dialogin loppumista. Ryhmähurmion kääntöpuolena ovat manipulaatio ja rajatun tiedon toistaminen sen sijaan, että ihmiset yrittäisivät laajentaa ymmärrystään.”

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Esitystä ei striimata.

Lisätietoja: Tetta Korhonen, tetta.korhonen@porvoo.fi, p. 040 594 4043