Siirry sisältöön

Ohjaamosta apua ja vinkkejä nuorten kesätyönhakuun

Nuorten palvelupiste Ohjaamo WSOY-talossa tarjoaa myös tänä vuonna nuorille apua kaikissa kesätyönhakuun liittyvissä asioissa. Ohjaamo palvelee kesätyönhakijoita ilman ajanvarausta maanantaista keskiviikkoon klo 12.30–16 ja torstaisin klo 12.30–18. Torstaisin Ohjaamossa on erityinen kesätyönhakupaja.

Nuorten palvelupiste Ohjaamo WSOY-talossa tarjoaa myös tänä vuonna nuorille apua kaikissa kesätyönhakuun liittyvissä asioissa. Ohjaamo palvelee kesätyönhakijoita ilman ajanvarausta maanantaista keskiviikkoon klo 12.30–16 ja torstaisin klo 12.30–18. Torstaisin Ohjaamossa on erityinen kesätyönhakupaja.

– Ohjaamoon voi tulla tekemään esimerkiksi CV:tä ja hakemuksia tai saamaan vinkkejä työn hakemiseen, kesätyösetelituen hyödyntämiseen sekä sopivien työpaikkojen löytämiseen, koordinaattori Sanni Einovaara kertoo. 

– Aktiivinen kesätyönhaku kannattaa ehdottomasti aloittaa nyt, sillä valtaosa kesätyöpaikoista täytetään jo alkukevään aikana. Kannattaa hakea rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, sillä kaikesta työkokemuksesta on tulevaisuutta ajatellen hyötyä, ja jo hakuprosessissa voi oppia paljon. Kesätyötoiveista kannattaa puhua myös lähipiirille, sillä yllättävätkin tahot voivat olla avuksi työpaikan löytämisessä, Einovaara muistuttaa. 

Kesätyöviikko 3.–6. helmikuuta

Helmikuun alussa Ohjaamossa vietetään erityistä kesätyöviikkoa:

  • Maanantaina 3.2. Ohjaamossa kuvataan CV-valokuvia ja hiotaan hyviä CV:itä klo 12.30–16.
  • Tiistaina 4.2. Ohjaamo on mukana Taidetehtaalla rekrytointi- ja koulutustapahtuma Duunitehtaalla klo 10–15.30 ja Itä-Uudenmaan koulutustarjontaa esittelevällä Koulutustehtaalla klo 17–19. www.duunitehdas.fi
  • Keskiviikkona 5.2. Ohjaamosta voi hakea vinkkejä yrittäjämäiseen kesätyöllistymiseen. Paikalla ovat Porvoon seudun 4H-yhdistys, Borgå 4H sekä Posintra. Samalla voi kuulla nuorten yrityssetelituesta sekä 4H-yhdistysten tarjoamista keikkatöistä.
  • Torstaina 6.2. avataan ilmoittautuminen Ohjaamon korttikoulutuksiin, minkä lisäksi on tarjolla tietoa kesätyöntekijän oikeuksista. 

Hygieniapassikoulutusta sekä työturvallisuus- ja tulikorttikoulusta

Ohjaamo tarjoaa porvoolaisille alle 30-vuotiaillle myös tänä keväänä useita työllistymisestä edistäviä lyhytkorttikoulutuksia 10 euron osallistumismaksulla. Suomenkielisiä hygieniapassikoulutuksia tarjotaan kahtena peräkkäisenä lauantaina, 29.2. sekä 7.3. Ruotsinkielinen koulutus järjestetään 7.3. Lisäksi tarjolla on työturvallisuuskorttikoulutus 11.3. sekä tulityökorttikoulutus 18.3.

Koulutuksiin voi ilmoittautua Ohjaamossa henkilökohtaisesti torstaina 6.2. Työturvallisuus- ja tulityökoulutusten ilmoittautuminen alkaa klo 13. Hygieniapassikoulutusten ilmoittautumisia otetaan vastaan klo 16 alkaen. Kaikkiin koulutuksiin mahtuu korkeintaan 30 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. 

Nuorten työllistämiseen on tarjolla kesätyösetelitukea

Kaupunki tukee myös tänä vuonna nuorten kesätyöllistymistä 250 euron arvoisella kesätyösetelillä. Tukea maksetaan Porvoossa toimiville työnantajille, jotka työllistävät porvoolaisia vuosina 2002–2004 syntyneitä nuoria vähintään kahdeksi viikoksi. Työnantaja varaa setelituen ja yksi työnantaja voi varata korkeintaan viisi seteliä. Seteleiden varausaika alkaa 1. helmikuuta ja niitä on jaossa yhteensä 150 kpl.

Nuori voi muistuttaa työnantajia näiden mahdollisuudesta hakea kesätyöseteliä tai hakea avoimiksi ilmoitettuja kesätyösetelityöpaikkoja kaupungin nettisivuilta www.porvoo.fi/kesatyoseteli.

Ohjaamo koordioi kesätyösetelitukea, ja lisätietoa setelistä saa käymällä Ohjaamossa tai tiedustelemalla asiasta koordinaattori Sanni Einovaaralta, puh. 040 6761441 tai sanni.einovaara@porvoo.fi.

Lisätietoja:

Ohjaamon koordinaattori Sanni Einovaara
puh. 040 6761441
sanni.einovaara@porvoo.fi