Siirry sisältöön

Osallistu taiteen tekemiseen

Kesäkuun alussa porvoolaiset ja sipoolaiset voivat osallistua julkisten taideinstallaatioiden luomiseen. The Forgotten Keys (suom. Unohdetut avaimet) -työpajoissa kootaan yhteen henkilökohtaisia tunteita liikkuvaksi taideinstallaatioksi.

Viisi eritaustaista ja monikielistä taiteilijaa kokoontuu yhteen ja järjestää työpajoja 1.–12. kesäkuuta yhdessä porvoolaisten ja sipoolaisten kanssa luomalla julkisia taideinstallaatioita. Nämä pop-up-työpajat järjestetään julkisilla paikoilla sekä kuntien keskusta-alueilla että kylissä.

Taiteilijakollektiiviin kuuluu draamataiteilija ja ohjaaja Jordy Valderrama, kuvataiteilija ja taidekasvattaja, Emma Hovi, kuvataiteilija ja kuraattori Terese Kühl, valokuvaaja Riband Kurd ja koreografi ja multimediataiteilija Beniamino Borghi.

– Taidetyöpajassa pääsee kokeilemaan muun muassa miten omat tunteet pääsevät osaksi suurempaa taideinstallaatiota. Tule rohkeasti mukaan, ennakko-osaamista tai ilmoittautumista ei tarvita, rohkaisee Jordy Valderrama.

Tutustu myös valokuvanäyttelyyn ja videoteokseen

Taidetyöpajojen lisäksi järjestetään valokuvanäyttely, joka on avoinna Galleria Vanha Kappalaisentalon piha-aitassa 2.6.–28.8. ti-su klo 10-16 (Välikatu 13, Porvoo). Valokuvaaja Riband Kurdin The Forgotten Keys -näyttely piha-aitassa esittelee valikoituja hetkiä ympärillämme olevien ihmisten jokapäiväisestä elämästä.

Valokuvien avulla haluan puhua siitä, mitä tunnen, kuinka tunnen koti-ikävää tai yksinäisyyttä uudessa maailmassamme, Riband Kurd kertoo.

Projektiin kuuluu myös videoteos, joka on esillä Taidetehtaan yläaulassa ajalla 10.–12.6.
Koko projekti potkaistaan käyntiin keskiviikkona 1.6.2022 klo 12.00 valokuvanäyttelyn avajaisilla ja The Forgotten Keys työpajalla, tervetuloa mukaan!

The Forgotten Keys-työpajojen kiertuekalenteri:

1.6. klo 12-15 Porvoo, Galleria Vanha Kappalaisentalo
5.6. klo 12-14 Sipoo, Box Café & Grill
9.6. klo 17-18 Sipoo, Artborg, Nikkilä
10.6. klo 12-15 Porvoo, Kokonniemi maauimala
11.6. klo 10-12 Porvoo, Pellingin kesätori
12.6. klo 12-13.30 Porvoo, Runebergin Puisto
12.6. klo 14-15 Porvoo, Kulttuuritalo Grand
Työpajat ja valokuvanäyttely järjestetään yhteistyössä Globe Art Point ry:n, Porvoon kaupungin ja Sipoon kunnan kanssa. Globe Art Point tukee ulkomaalaistaustaisten taiteilijoiden työskentelyä Suomessa. Projekti on osa Globe Art Pointin GAP LAB SVENSKFINLAND-hanketta, jota tukevat Svenska Kulturfonden ja Kulttuuri Kylässä – Kultur i byn -hanke.