Siirry sisältöön

Pääkirjaston aikakauslehtiä ja osaa tietokirjoista ei voi remontin vuoksi lainata  

Pääkirjaston tilamuutos ja meneillään oleva remontti aiheuttavat väliaikaisia puutteita kirjojen ja lehtien saatavuudessa.  

Pääkirjaston tilamuutos ja meneillään oleva remontti aiheuttavat väliaikaisia puutteita kirjojen ja lehtien saatavuudessa.  

Aikuistenosaston tietokirjoista osa on pakattu tilapäisesti laatikoihin remontin vuoksi. Laatikoissa on esimerkiksi luontoon, lääketieteeseen, kulkuneuvoihin, käsitöihin ja ruoanlaittoon liittyviä kirjoja. Verkkokirjaston kautta voi varata maksutta muiden Helle-kirjastojen aineistoa Porvooseen. Tietokirjat ovat säilössä toistaiseksi ainakin syyskuun loppuun saakka.  

Pääkirjaston aikakauslehtien vanhemmat numerot on myös pakattu laatikoihin. Uusimmat numerot Annasta, Seurasta, Tekniikan maailmasta, Aku Ankasta ja muista aikakauslehdistä ovat edelleen luettavissa kirjastossa ja kahvio palvelee normaalisti (ma-to 9–16, pe 9–17).  

“Tilamuutoksen avulla pyrimme saamaan 2020-luvulle päivitetyn kirjastorakennuksen, jossa on enemmän tilaa tapahtumille ja kaupunkilaisten yhteiselle tekemiselle”, toteaa kirjastopalveluiden päällikkö Malin Hollmén. Muutostyöt jatkuvat tällä hetkellä toiseen kerrokseen sijoittuvan uuden lastenosaston parissa. Lisäksi uusia kokous- ja ryhmätiloja rakennetaan parhaillaan nykyisellä lastenosastolla. Myös ruotsinkielisen kaunokirjallisuuden paikalla tapahtuu muutoksia, ja kirjat ovat jo löytäneet uuden paikan isosta kirjastosalista.  

Mikäli et löydä tarvitsemaasi aineistoa kirjastokäynnilläsi tutulta paikalta, kannattaa kysyä apua henkilökunnalta. Kirjasto palvelee normaalein aukioloin muutostöistä huolimatta.