Hoppa till innehåll

Tidskrifter och en del faktaböcker kan inte lånas på huvudbiblioteket just nu  

Renoveringen och ombyggnaden av huvudbiblioteket i Borgå gör att alla böcker och tidningar inte kan lånas just nu.  

Renoveringen och ombyggnaden av huvudbiblioteket i Borgå gör att alla böcker och tidningar inte kan lånas just nu.  

En del av vuxenavdelningens faktaböcker har packats i lådor, till exempel faktaböcker om natur, medicin, fordon, handarbete och matlagning. De här böckerna kan ändå reserveras avgiftsfritt från andra Helle-bibliotek via nätbiblioteket. Faktaböckerna är i lådor åtminstone till slutet av september.  

Äldre nummer av huvudbibliotekets tidskrifter har också packats i lådor. Det nyaste numret av tidskrifterna kan man läsa på biblioteket och kaféet betjänar som vanligt (må-to 9-16, fre 9-17).  

– Med ombyggnaden uppdaterar vi biblioteksbyggnaden till 2020-talet och skapar mera plats för evenemang och för stadsborna att samlas och göra saker tillsammans, säger chefen för bibliotekstjänster Malin Hollmén. Just nu byggs den nya barnavdelningen på andra våningen, som får en egen ingång. Dessutom byggs nya mötes- och grupprum på första våningen, där barnavdelningen nu finns. Där den svenska skönlitteraturen har funnits händer det också saker och böckerna har fått sin nya placering i den stora bibliotekssalen.  

Bibliotekspersonalen hjälper gärna om du inte hittar det du söker. Biblioteket har normala öppettider, trots ombyggnadsarbetet.