Siirry sisältöön

Pääkirjaston kokoustilat maksuttomat yhdistyksille

Porvoon uudistetussa pääkirjastossa on avattu uusi, hiljainen lukusali sekä kolme eri kokoista kokous- tai ryhmätilaa, jotka ovat ulkopuolisten toimijoiden vuokrattavissa.

Porvoon uudistetussa pääkirjastossa on avattu uusi, hiljainen lukusali sekä kolme eri kokoista kokous- tai ryhmätilaa, jotka ovat ulkopuolisten toimijoiden vuokrattavissa.

– Varattavista kokoustiloista on suuri kysyntä. On hienoa, että meillä on pääkirjaston tilamuutosten jälkeen enemmän tiloja tarjottavana, ja että tilat ovat sivistyslautakunnan päätöksen mukaan yhdistyksille maksuttomat. Kirjastolain mukaan yleisten kirjastojen tehtäviin kuuluukin tarjota tiloja oppimiseen, työskentelyyn ja kansalaistoimintaan, kirjastopalveluiden päällikkö Malin Hollmén kertoo.

Uusiin kokoustiloihin mahtuu 24, 12 ja 6 henkilöä. Kokoustilojen käyttö on maksutonta yhdistyksille ja ryhmille.

Muille käyttäjille, eli kaupallisille toimijoille, huoneiden hinnat ovat 40 euroa/tunti (24 hengen huone), 30 euroa/tunti (12 hengen huone), 20 euroa/tunti (6 hengen huone).

Suurin kokoushuone on arkisin iltapäivään saakka kirjaston omassa käytössä ja käytetään silloin pääosin kouluryhmien vastaanottamiseen. Tämän kokoustilan voi varata käyttöönsä maanantaista torstaihin klo 14–19, perjantaisin klo 14–17 ja lauantaisin klo 9–15. Pienemmät kokoushuoneet ovat varattavissa kirjaston aukiolon aikana ma–to 10–19, pe 10–17, la 9–15.

– Kokoushuoneita voi varata korkeintaan kahdeksi tunniksi kerrallaan. Huoneet eivät ole tarkoitettu säännölliseen, esimerkiksi viikoittain toistuvaan toimintaan, Hollmén sanoo.

Varaus tehdään tällä hetkellä puhelimitse pääkirjaston asiakaspalvelusta: 019 520 2418. Varauksen yhteydessä on hyvä kertoa kokoustekniikkatarpeesta.