Hoppa till innehåll

Huvudbibliotekets mötesrum avgiftsfria för föreningar

En tyst läsesal och tre mötes- eller grupprum som kan reserveras har nu tagits i bruk i Borgås förnyade huvudbibliotek.

En tyst läsesal och tre mötes- eller grupprum som kan reserveras har nu tagits i bruk i Borgås förnyade huvudbibliotek.

– Det är stor efterfrågan på mötesrum. Det är fint att vi nu i det förnyade huvudbiblioteket kan erbjuda flera rum och att de enligt bildningsnämndens beslut är avgiftsfria för föreningar. Enligt bibliotekslagen hör det till de allmänna bibliotekens uppgifter att erbjuda lokaler för lärande, arbete och medborgarverksamhet, säger chefen för bibliotekstjänster Malin Hollmén.

I de nya mötesrummen ryms 24, 12 och 6 personer. Användningen av mötesrummen är avgiftsfri för föreningar och grupper.

För övriga (kommersiella aktörer) är priset: 24 personers rum 40 euro/timme, 12 personers rum 30 euro/timme, 6 personers rum 20 euro/timme.

Det största mötesrummet är på vardagar fram till eftermiddagen i bibliotekets egen användning, huvudsakligen för att ta emot skolgrupper. Detta mötesrum kan reserveras måndag till torsdag kl. 14–19, fredagar kl. 14–17 och lördagar kl. 9–15. De mindre mötesrummen kan reserveras under bibliotekets öppettider måndag-torsdag kl. 10–19, fredag kl. 10–17 och lördag kl. 9–15.

– Mötesrummen kan reserveras för högst två timmar åt gången. Rummen är inte avsedda för regelbunden, återkommande verksamhet, till exempel varje vecka, säger Hollmén.

För tillfället kan man reservera rummen genom att ringa till huvudbibliotekets kundtjänst: 019 520 2418. I samband med reserveringen är det bra att uppge om man har behov av mötesteknik.