Siirry sisältöön

Painajaispuoti-teemaviikko lastenkirjastossa

Porvoon pääkirjaston lastenkirjastossa vietetään Painajaispuoti-teemaviikkoa 21.-25.11.2022.

Lastenkirjasto muuttuu Painajaispuodiksi, jossa lapset voivat esimerkiksi osallistua hauskaan tehtävärataan ja työpajoihin maanantaista torstaihin klo 17.30-18.45.

Kirjailija Magdalena Hain ja kuvittaja Teemu Juhanin luoma suosittu kirjasarja on nimestään huolimatta ennen kaikkea hauska, hulvaton ja vain hitusen hurja. Neuvokas Ninni pestautuu apulaiseksi Painajaispuotiin, tutustuu kauppakummitus Pertsaan ja superälykkääseen maamustekala Löllis Turtiaiseen.

Teemaviikon aikana lastenkirjastossa voi törmätä kirjasarjasta tuttuihin hahmoihin ja syventyä satuihin teeman mukaan somistetussa Satuhuoneessa. Tehtävärata on avoinna kirjaston aukiolojen puitteissa – kuka keksii mitä salaisen oven takana piileksii?

Painajaispuoti-viikolla on tarjolla runsaasti työpajoja. Maanantaina 21.11. vietetään avajaisia popcornin, pinssien teon ja yllätysohjelman merkeissä. Tiistaina 22.11. sanataideohjaaja Filippa Hella pitää kaksikielisen sanataidetyöpajan lapsille.

Keskiviikkona kirjailija Magdalena Hai ja kuvittaja Teemu Juhani vierailevat kirjastossa. He pitävät lapsille Tee oma hirviösi -työpajan ja kertovat sen lomassa kirjailijan ja kuvittajan yhteistyöstä.

Torstaina kirjastotaiteilija, mediataiteilija Fanni Maliniemi pitää koko perheen animaatiotyöpajan. Maliniemien Painajaispuotiin liittyvä videoteos on nähtävissä lastenkirjastossa koko viikon ajan.

Työpajat järjestetään klo 17.30-18.45. Niihin voi tulla mukaan joko koko työpajan ajaksi tai vain hetkeksi. Kirjasarja ja teemaviikko on suunnattu yli 6-vuotiaille lapsille ja alakoululaisille.

Koko perheen ohjelmaa

Lastenkirjastossa on haaveiltu teemaviikon järjestämisestä kauan.

”Yhteistyömme varhaiskasvatuksen ja koulujen kanssa on vakiintunutta. Nyt haluamme tarjota vapaa-ajan ohjelmaa nimenomaan perheille. Marraskuun alussa järjestimme Peliviikon nuorille, Painajaispuoti-viikko on pienemmille lapsille”, sanoo lastenkirjaston palveluesimies Catharina Latvala.

Harry Potter ja Soturikissat -viikot ovat olleet suosittuja monissa suomalaisissa kirjastoissa. Latvalasta oli kiehtovaa valita teema kotimaisen kirjasarjan mukaan. Painajaispuoti-sarja kirjoitetaan suomeksi, mutta on käännetty myös ruotsiksi.

”Kirjasarja on valtavan suosittu. On hienoa saada kirjan tekijät paikan päälle”, Latvala sanoo.