Siirry sisältöön

Paineviemärivuoto Haikkoossa 28.3. – päivitys 6.4 putki on korjattu

Pumppaamojohto välillä Hamarin pumppaamo – Hermanninsaari on nyt saatu korjattua. Korjaustyöt valmistuivat eilen 5.4. jonka jälkeen putki paineistettiin ja otettiin uudestaan käyttöön. Vuodon syyksi paljastui hitsaussauman pettäminen, jonka jälkeen putki vielä kertaalleen repesi ensimmäisen korjauskohdan vierestä. Porvoon vesi seuraa putken toimivuutta tarkasti pyhien yli. Kyseinen pumppaamojohto on rakennettu vuonna 1974.

Ensimmäiset näytteet merivedestä on otettu 29.3 ja 3.4. Näytteenottoa jatketaan ja tulosten perusteella sovitaan viranomaisten kanssa jatkotoimenpiteistä.

Porvoon vesi seuraa nyt sulamisaikana ympäristön tilaa vuotokohdan läheisyydessä. Puhdistustyöt aloitetaan tarvittaessa ja heti kun tarve ilmenee. Puhdistustyöstä ja tarpeesta sovitaan tarkemmin yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Viime vuoden aikana yhteydessä tehtiin Hamari Hermanninsaaren välisen paineviemärin maaosuuksien saneeraus rakentamalla uusi putki Haikkoontien suuntaisesti. Uusi paineviemärijohto rakennettiin Haikkoontien saneerausurakan yhteydessä. Työ kesti noin vuoden ja samalla uusittiin myös pumppaamo. Paineviemärin saneeraus jatkuu huhtikuussa eli alkaa meriosuudelle uuden n. 3 km pitkän putken rakentamisurakka. Uusi putki korvaa tämän nyt korjatun kokonaisuudessaan.

Hamarin paineviemärin saneeraus kustannukset ovat yhteensä noin 3,5 milj. euroa. Hamarin paineviemärin uusimiseksi käynnistettiin vuoden 2019 alussa suunnittelu, vesiluvan hakemuksen laatiminen sekä lupien ja suunnittelun vaatimat tutkimukset. Haikkoontien osuudet saneerattiin Porvoon veden omana työnä ja nyt käynnistynyt merisosuuden rakennusurakka kilpailutettiin vuodenvaihteessa.