Siirry sisältöön

Porvoo siirtyi muun itäisen Uudenmaan mukana koronaepidemian perustasolle

Porvoon kaupungin koronavirustilanne on rauhallinen. Viime viikon ilmaantuvuusluku oli 7,9 ja tartuntoja todettiin kaksi. Tällä viikolla tartuntoja on kuitenkin todettu jo viisi.

Porvoon kaupungin koronavirustilanne on rauhallinen. Viime viikon ilmaantuvuusluku oli 7,9 ja tartuntoja todettiin kaksi. Tällä viikolla tartuntoja on kuitenkin todettu jo viisi.

Uudenmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän epidemiologisen arvion mukaan koko itäinen Uusimaa on perusvaiheessa.

– Tämä on positiivinen asia, ja tilanne toivon mukaan jatkuu näin, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula sanoo.

Kaupungin johtoryhmä linjasi kokouksessaan 11. kesäkuuta, että aikuisten harrastustoiminta sisätiloissa voidaan avata maanantaista 14. kesäkuuta alkaen rajoitetusti niin, että aikuisten liikuntaharrastuksia sisätiloissa ei vielä avata. Gammelbackan hyvinvointikeskuksen sisätilat, liikuntasalia lukuun ottamatta, Alvarinkulma sekä Lundintalo avautuvat toiminnalle. Bänditiloissa voidaan aloittaa harjoittelu ja nuorisotilat voidaan avata. Nuorisotilojen avoin toiminta on kesätauolla, ja nuorisopalvelut järjestää kesätoimintaa pääosin ulkona. Sadesäällä osa kesätoiminnasta, kuten päiväleirit, voi siirtyä nuorisotiloille.

Ulkokenttien pukukoppien käyttörajoitukset poistuvat ja kaupungin uimarantojen suihkuja voidaan käyttää. Aikuisten liikuntatoimintaa sisätiloissa ei vielä mahdollisteta. Myös uimahalli pysyy suljettuna, kun uimakoulujen päätyttyä hallissa alkavat huoltotyöt. Koronatilanteen salliessa uimahalli avautuu 26. heinäkuuta.

– Puramme viimeisiä rajoituksia asteittain, että voimme seurata miten tautitilanne kehittyy, ja että se pysyisi hallinnassa. On myös tiloja, joita ei muutenkaan pidetä kesäisin auki huoltotöiden tai henkilökunnan kesälomien takia, tai ne ovat supistetusti auki, sivistysjohtaja Sari Gustafsson toteaa.

Palvelutalojen osalta vierailuajan rajoitus poistuu.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on ilmoittanut valmistelevansa ensi viikolle päätöstä kokoontumisrajoitusten kumoamisesta itäisen Uudenmaan osalta. Porvoon kaupungin johtoryhmä valmistelee uusia linjauksia aikuisten sisätiloissa tapahtuvalle liikuntaharrastuksille ja tiedottaa niistä AVIn päätöksen jälkeen.