Siirry sisältöön

Porvoo tukee Ukrainaa valaisemalla vesitornit

Ukrainaan liittyvät ikävät ja surulliset uutiset ovat varmasti järkyttäneet monia. Myös Porvoossa on henkilöitä, joilla on suuri huoli sota-alueella olevista lähimmäisistä.

– Huoli on meidän kaikkien yhteinen, ja toivomme, että tilanne rauhoittuisi mahdollisimman nopeasti. Porvoon kaupunki ja Porvoon Vesi tukevat Ukrainaa ja ukrainalaisia valaisemalla vesitornit Ukrainan väreillä, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula kertoo.

Huolen ja järkytyksen tunteiden kanssa ei kannata jäädä yksin. Keskustelu lieventää ahdistusta. Ajatuksia voi jakaa omien läheisten kanssa, mutta tarvittaessa voi ottaa yhteyttä myös ulkopuoliseen ammatilliseen keskustelutukeen. On myös tärkeää jatkaa normaalia arkea ja työtä.

– On tärkeää, että emme täällä Porvoossa syytä tai syyllistä ketään tai minkään kansallisuuden edustajaa asioista, joita hänen toinen tai aiempi kotimaansa on tehnyt. Toivon, että voimme olla toisemme tukena riippumatta taustoistamme, Ujula painottaa.

Ukrainan kriisin uutisointi mediassa hämmentää ja pelottaa erityisesti lapsia ja nuoria. Varhaiskasvatuksella, kouluilla ja oppilaitoksilla on kotien lisäksi erityisen tärkeä rooli lasten ja nuorten turvallisuuden tunteen palauttamisessa. Opetushallitus on julkaissut kouluille ja varhaiskasvatukselle ohjeita Ukrainan kriisin käsittelyyn lasten ja nuorten kanssa. Ohjeita hyödynnetään myös Porvoossa.

Itä-Uudenmaan sosiaali- ja kriisipäivystys: www.porvoo.fi/ita-uudenmaan-sosiaali-ja-kriisipaivystys

Opetushallituksen ohje: www.oph.fi/fi/uutiset/2022/ohjeita-varhaiskasvatukselle-kouluille-ja-oppilaitoksille-ukrainan-kriisin-kasittelyyn