Siirry sisältöön

Porvoon 3.-luokkalaiset saavat vihdoinkin kokoontua tanssimaan Lasten valtiopäivätanssiaisissa

Parin vuoden tauon jälkeen Porvoon 3.-luokkalaiset saavat jälleen kokoontua Lasten valtiopäivätanssisiin, kun tapahtuma järjestetään Porvoon Urheiluhallissa perjantaina 25. maaliskuuta klo 12–14.

Tapahtuman järjestää Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä Porvoon museon kanssa.

-Voin suureksi ilokseni kertoa, että Lasten valtiopäivätanssiaiset järjestetään tänä vuonna lähitilaisuutena. On erittäin tärkeää, että lapset saavat kasvotusten tavata toisiaan ja viettää tätä perinteistä ilon juhlaa yhdessä. Tanssiaisissa huomioidaan terveysturvalliset käytännöt, ja jätetään muun muassa alkukättely pois terveysturvallisuuden takaamiseksi, toteaa kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula.

Tapahtumaan osallistuu 526 porvoolaislasta ja noin 60 heidän opettajaansa. Tapahtuma järjestettiin viimeksi lähitapahtumana vuonna 2019. Vuonna 2021 tapahtuma järjestettiin digitapahtumana kahdelle vuosiluokalle.

-Osalle oppilaista kyseessä on ensimmäinen osallistuminen isompaan tapahtumaan. Valmisteluihin on ollut vähemmän aikaa kuin normaalisti, mutta ilmassa on iloa ja intoa toteuttaa lapsille ikimuistoinen kokemus, kommentoi tapahtuman tuottaja ja kaupungin kulttuurikoordinaattori Miira Holländer.

Tanssien harjoittelua varten kuvattiin syksyllä uudet tanssivideot, jotka ovat tukeneet kouluja tanssien harjoittelussa. Videot ovat osoittautuneet suureksi avuksi, sillä opettajien yhteiset tanssiharjoitukset jouduttiin perumaan tammikuussa koronatilanteen takia. Itse tapahtumassa tanssitaan liveorkesterin tahtiin.

-Missään nimessä ei tarvitse jännittää sitä, menevätkö askeleet omalla kohdalla nappiin. Tapahtuman keskiössä on tanssimisen ilo, toteaa kulttuuripalvelupäällikkö Susann Hartman.
Lasten tanssisisiin ei ole yleisöpaikkoja.