Hoppa till innehåll

Borgås tredjeklassister får åter igen samlas för dans i Barnens lantdagsbal

Efter en paus på några år ordnas Barnens lantdagsbal igenom som liveevenemang när evenemanget äger rum i Borgå Idrottshall fredagen 25 mars kl. 12-14.

Evenemanget ordnas av Borgå stads kulturtjänster i samarbete med Borgå museum.

-Det är min stora glädje att få meddela att Barnens lantdagsbal i år ordnas som liveevenemang. Det är väldigt viktigt att barnen får mötas i person och fira denna traditionella fest tillsammans. Under evenemanget tas hygiensäkra aspekter i beaktande och vi kommer bland annat att lämna bort handskakningen vid ankomst, konstaterar stadsdirektör Jukka-Pekka Ujula.

I evenemanget deltar 526 Borgåbarn och ungefär 60 lärare. Barnens bal ordnades senast live år 2019. År 2021 ordnades evenemanget digitalt för två årskurser.

-För en del av eleverna är det första gången de deltar i ett större evenemang. Det har funnits mindre tid för förberedelser än normalt, men det finns iver i luften för att göra detta till en oförglömlig upplevelse, kommenterar evenemangets producent, kulturkoordinator Miira Holländer.

Som stöd för övandet av danserna producerades det nya dansvideon på hösten. De har kommit väl tillhanda också eftersom lärarnas gemensamma dansövningar inte kunde ordnas i januari på grund av det då rådande coronaläget. På balen dansas det till takt av en liveorkester.

-Man behöver inte vara nervös över ifall man kommer att komma ihåg alla stegen perfekt. Balens fokus ligger på dansens glädje, konstaterar chefen för stadens kulturtjänster Susann Hartman.
Det finns inga publikplatser till evenemanget.