Siirry sisältöön

Porvoon Joulutori toi kaivattua tekemistä ja näkemistä koko kuukaudeksi

Porvoon Joulutori oli avoinna kävijöille tänä vuonna Porvoon torilla 27.11.–22.12. Alueella on ollut iloisia myyjiä ja aikaisempaan verrattuna enemmän tapahtumia, niin järjestäjien toimesta kuin muiden tuottamana.

Porvoon Joulutori.

Torilla on voinut törmätä joulupukkiin, ihaniin kotieläimiin, Lucia-neitoon, tanssi- ja kuoroesityksiin ja myös poniratsastusta on saanut kokeilla. Karuselli on pyörittänyt lähes 22 000 kävijää 22.12. mennessä.
Porvoossa on ollut runsaasti asukkaita ja vierailijoita liikkeellä koko joulun odotuksen aikaan. Telia Crowd Insight datan perusteella torin alueella on 1.–18.12. välisenä aikana ollut keskimäärin noin 3300 päivittäistä käyntiä, mikä on noin 1000 enemmän kuin vuonna 2019, jolloin joulutoria ei vielä ollut. Ulkopaikkakuntalaisten kävijöiden käynnit torin alueella ovat lisääntyneet 7 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.
Myös Vanhassa Porvoossa on liikuttu aktiivisesti. Päivittäisiä käyntejä Telian datan mukaan on 1.–18.12. välisenä aikana keskimäärin ollut noin 5200. Ulkopaikkakuntalaisten vierailut Vanhassa Porvoossa kasvoivat 7 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Ulkopaikkakuntalaiset kävijät ovat pääsääntöisesti sadan kilometrin säteeltä, Helsingistä, Sipoosta, Loviisasta, Askolasta ja Vantaalta.
Jouluiset tapahtumat ja joulumarkkinat ovat tänäkin vuonna suuri vetonaula ja tilastoissa näkyy kävijämäärähuiput 10.–12.12. viikonloppuna, jolloin Porvoossa järjestetään joulumarkkinoita monessa paikassa.


Porvoon Joulua rakennettu pitkäjänteisesti


Koko vuoden vilkkain päivä Porvoossa on ollut 16.12. jolloin Coca-Colan Joulurekka sai ennätysmäärän yleisöä liikkeelle Porvoon keskustaan, yli 5000 kävijää. Toiseksi vilkkain päivä keskustan alueella ja Vanhassa Porvoossa on ollut 10.12. joulumarkkinoiden aikaan. Kolmantena tilastoissa näkyy Kummitusten Yö lokakuussa Vanhassa Porvoossa ja neljäntenä syysmarkkinat lokakuussa.
– Porvoon Joulua on rakennettu pitkäjänteisesti vuosia ja se koostuu monesta asiasta. Idyllinen Vanha Porvoo putiikkeineen ja palveluineen, perinteiset ja uudet tapahtumat, tunnelmalliset konsertit ja kivat myyjäiset ja markkinat ovat vetovoimatekijöitä ja kiinnostavat kävijöitä. Joulupukkisäätiön Porvoolle antama tunnus, Porvoo – Hyvän tahdon kaupunki on periaate, josta on hyvää pitää kiinni, summaa tapahtumasuunnittelija Katarina Broas.
– Tämän joulun jälkeen kehitystyö jatkuu ja suunnitelmissa on vahvemmin kansainvälisten matkailijoiden tavoittaminen. Porvoo on yksi Suomen vetovoimaisimmista joulukaupungeista nyt ja tulevaisuudessa, Broas toteaa.
Porvoon Joulutori saa jatkoa vuonna 2023 ja kiinnostuneet myyjät voivat ilmoittautua ennakkoon
linkin kautta. Linkin kautta ilmoittautuneet saavat ajankohtaista tietoa Porvoon Joulutorista 2023.