Siirry sisältöön

Porvoon kaupunki jakoi kunniamainintoja henkilöstölleen

Kaupunki jakaa vuosittain kunniamainintoja vuoden työntekijälle, vuoden lähijohtajalle, vuoden Voi hyvin -agentille sekä vuoden työpaikalle.

Kaupungin henkilöstö voi vuosittain esittää kunniamaininnan saajia, joista kaupungin työsuojelutoimikunta valitsee kunniamainintojen saajat.

Vuoden työntekijäksi valittiin perhepäivähoitaja Kati Koskinen, vuoden lähijohtajaksi rehtori Minna Sumusalo Huhtisen koulusta ja Voi hyvin -koordinaattoriksi Jenni Huttunen. Vuoden työpaikaksi valittiin Liikelaitos Ateria- ja puhtauspalveluiden Metsätähden päiväkodin yksikkö alla olevin henkilöstön antamin perusteluin.

Tänäkin vuonna kunniamaininnat jaettiin torstaina 26.10.2023 Taidetehtaalla. Palkinnot jakoivat henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari ja kaupunkikehitysjohtaja Dan Mollgren.

Porvoon kaupungin vuoden teema työhyvinvoinnin osalta on ”monimuotoisuus mahdollisuutena”. Koko henkilöstön työhyvinvointi-iltapäivän suomenkielisen luennon piti tänä vuonna yrittäjyyden, maahanmuuttokysymysten sekä diversiteetin ja inkluusion asiantuntija Aicha Manai.

Ruotsinkielinen esiintyjä oli Signmark Marko Vuorenheimo. Signmark on maailman ensimmäinen kuuro artisti, joka levytti kansainväliselle levy-yhtiölle. Vähemmistön edustajana Marko saa ihmiset avartamaan elämänkatsomustaan.

Kunniamainintojen perusteet vuonna 2023

Vuoden työntekijä 2023: Kati Koskinen
Kati työskentelee perhepäivähoitajana. Hän on konkari, sitoutunut työhönsä, kouluttautuu oma-aloitteisesti ja jatkuvasti, hankkii tietoa itsenäisessä työssään kohtaamiensa haasteiden selättämiseen, on opetellut digitaitoja aktiivisesti, ajattelee aina lasten etua sekä hyödyntää eri materiaaleja ja työtapoja työssään. Yhteistyö huoltajien, työkavereiden ja lähijohtajien kanssa on lämminhenkistä, täsmällistä, luotettavaa, avuliasta ja huumorintajuista.

Vuoden lähijohtaja 2023: Minna Sumusalo
Minna on pitkä ja ansiokas ura Huhtisen koulun rehtorina, hän on toiminut virassaan 20 vuotta eli koko koulun olemassaolon ajan. Pitkälti Minnan ansiosta Huhtinen on hieno työpaikka työskennellä. Hän on esihenkilönä aina työntekijöidensä puolella ja käyttää paljon aikaa ja energiaa siihen, että heillä on töissä hyvä olla. Koulussa onkin hyvin vähäinen vaihtuvuus ja työntekijät ovat ylpeitä työyhteisöstään, mikä on pitkälti Minnan ansiota. Minna on luonut työkulttuurin, jossa pidetään yhtä ja vedetään yhteen. Tämä heijastuu myös koulussa opiskeleviin lapsiin, jotka vuosittaisten mittaustenkin mukaan voivat hyvin ja viihtyvät Huhtisten koulussa. Ennen kaikkea Minna on läsnä ja hänellä on aina aikaa kuunnella mahdollisia huolia ja toiveita. Hän tekee työtään sydämellään, tarkasti mutta myös sopiva pilke silmäkulmassa.

Vuoden Voi hyvin -agentti 2023: Jenni Huttunen
Jenni on jo useamman vuoden ajan toiminut ansiokkaasti Peipon koulun Voi hyvin -agenttina. Työhyvinvointiin liittyvät tiedot välittyvät Jennin kautta työntekijöille sujuvasti ja ajallaan, ja hänen panostaan arvostetaan kollegoiden keskuudessa.

Vuoden työpaikka 2023: Liikelaitos Ateria- ja puhtauspalveluiden Metsätähden päiväkodin yksikkö
Vuoden 2023 työhyvinvointiviikon teema monimuotoisuus mahdollisuutena on huomioitu vuoden työpaikkaa valitessa. Liikelaitos Ateria- ja puhtauspalveluiden Metsätähden päiväkodin yksikössä on otettu hyvin vastaan monimuotoisuus työntekijöissä, ja täten he elävät kuluvan vuoden työhyvinvointiteeman sanomaa toteen arjen työssään. Yksikössä on aidosti onnistuttu näkemään monimuotoisuus mahdollisuutena, mikä heijastuu myös toiminnallisen tason laadukkuuteen. Työpaikalla eri toimijoiden välinen yhteistyö on helppoa ja sujuvaa hyvässä työilmapiirissä.

Vuoden työpaikassa työskentelevät Katharina Karlsson, Ncog Nguyen, Karin Hannus, Sirpa Tiili, Waraporn Heikkilä ja Olli Järvelä.