Siirry sisältöön

Porvoon kaupunki jakoi kunniamainintoja henkilöstölleen

Porvoon kaupunki jakaa vuosittain kunnianmainintoja vuoden työntekijälle, vuoden esimiehelle, vuoden Voi hyvin -agentille sekä vuoden työpaikalle. Kaupungin henkilöstö voi vuosittain esittää kunniamaininnan saajia, joista kaupungin työsuojelutoimikunta valitsee kunniamainintojen saajat.

Porvoon kaupunki jakaa vuosittain kunnianmainintoja vuoden työntekijälle, vuoden esimiehelle, vuoden Voi hyvin -agentille sekä vuoden työpaikalle. Kaupungin henkilöstö voi vuosittain esittää kunniamaininnan saajia, joista kaupungin työsuojelutoimikunta valitsee kunniamainintojen saajat.

Tänä vuonna kunniamaininnat jaettiin tiistaina 27.10.2020 Taidetehtaalla työhyvinvointivuoden päätapahtumassa. Palkinnot jakoivat henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari ja työsuojelutoimikunnan varapuheenjohtaja Jouko Soini. Työhyvinvointi-iltapäivän luennon piti tänä vuonna koripallomaajoukkueen valmentaja Henrik Dettmann teemalla Työhyvinvointia tiimin elinvoimasta. Koronarajoitusten vuoksi tilaisuus striimattiin henkilöstölle.

Vuoden työntekijäksi valittiin Keskuskoulun koulusihteeri Leena Westerlund, vuoden esimieheksi erityispäivähoidon erityisopettaja Anne Rytilahti ja Voi hyvin -koordinaattoriksi Saija Männistö konsernijohdosta. Vuoden työpaikaksi valittiin kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä alla olevin henkilöstön antamin perusteluin:

Vuoden työntekijä: Keskuskoulun koulusihteeri Leena Westerlund

Leena Westerlund hoitaa Keskuskoulun koulusihteerin tehtävien lisäksi Porvoon kaupungin Primus- ja Wilma-järjestelmän pääkäyttäjän tehtävää. Lisäksi hän vastasi Porvoossa Opetushallituksen Koski-tietovarantohankkeen kaikkien kehityskohtien loppuun saattamisesta Primus- ja Wilma-järjestelmässä. Westerlund vastaa jatkossakin suomenkielisen koulutuspalveluiden sekä varhaiskasvatuksen tietojen ajan tasalla pitämisestä Koski-tietovarannossa.

Työtään Keskuskoulun koulusihteerinä, kehittämishankkeita ja Primus- ja Wilma-järjestelmän pääkäyttäjän tehtäviä Leena Westerlund on hoitanut ansiokkaasti ja erinomaisesti.

Muutama kommentti rehtoreilta liittyen Leenan työntekoon:

  • En olisi selvinnyt lukukauden alusta ilman Leenan apua
  • Aina saa ystävällistä ja osaavaa apua
  • Ehdottomasti Leenaa vuoden työntekijäksi
  • Se osuisi kohdalleen!
  • Ja mie kans ehdottomasti olen mukana!
  • Leena on ollut isona apuna.

Vuoden esimies: Erityispäivähoidon erityisopettaja Anne Rytilahti

Anne on aina paikalla työntekijöitään varten ja tukee kaikissa tilanteissa. Hänelle voi kertoa rehellisesti aivan kaiken, niin risut kuin ruusutkin työhön tai mihin tahansa muuhun liittyen. Hän ei tuomitse ketään ja kohtelee kaikkia yksilöinä. Etenkin vaikeina aikoina hän on aina tavoitettavissa tai ottaa yhteyttä, jos ei kykene vastaamaan puheluun. Tarvittaessa hän tulee paikan päälle tapaamaan.

Anne huolehtii erittäin hyvin työntekijöidensä hyvinvoinnista ja on ymmärtäväinen. Oikeudenmukaisuus, kohtuus, diplomaattisuus ja joustavuus täyttyvät hänen esimiehen työssään. Hän pitää tiukasti kiinni alaistensa oikeuksista ja on meidän puolellamme haastavissa tilanteissa.

Anne är en toppen chef som alltid sköter mycket bra om sina arbetstagare. Det känns tryggt när man vet att man alltid får hjälp om man behöver och man vet att saker blir gjorda.

Voi hyvin-agentti: Konsernijohto – Saija Männistö

Saija kannustaa ja innostaa liikkumaan. Hän pitää henkilökunnan hyvin ajan tasalla liikuntatarjonnasta.

Saija on aktiivinen liikkuja, joten hänen esimerkkinsä kannustaa myös muita.

Vuoden työpaikka: Kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä

Kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on luonut ja lisännyt turvallisuudentunnetta sekä kaupungin henkilöstön että asukkaiden parissa. Se on luonut ymmärrystä siitä, että poikkeusolot heijastuvat kaupungin kaikkiin palveluihin ja sitä kautta työntekijöihin. Ryhmän toiminnasta on huokunut asiantuntemus ja ennakointi. Ryhmä ei ole tyytynyt vain reagoimaan syntyneisiin tilanteisiin, vaan se on todella varautunut ratkaisemaan mahdollisia ongelmia palveluiden järjestämisessä. Se on myös kannustanut työntekijöitä nostamaan esille puutteita tai kriisitilanteen heikkoja lenkkejä.

Porvoossa väestön kokoon suhteutetut sairastuvuusluvut koronavirustautiin ovat olleet epidemian aikana huomattavasti pienemmät kuin läheisellä pääkaupunkiseudulla. Tämä on kaikkien toimijoiden hyvän yhteisen toiminnan ansiota. Tällaisessa toiminnassa hyvällä johtamisella on suuri merkitys. Porvoon kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä on myös tämän mittarin perusteella johtanut erittäin hyvin koronavirustaudin vastaista toimintaa.

Ryhmä kautta tullut viestintä on ollut kattavaa ja monikanavaista. Viestintä on myös vahvasti tukenut eri toimialojen omaa viestintää.

Parhaimmillaan kaikki toimialat kattava poikkeusolojen johtoryhmä on lisännyt yhteenkuuluvuudentunnetta kaupungin työntekijöiden keskuudessa.

Lisätietoja palkituista antaa työsuojelupäällikkö Leena Juvakka
puh. 040 776 0909
leena.juvakka@porvoo.fi