Siirry sisältöön

Porvoon kaupunki juhlii 675-juhlavuotta Marikki Hakolan uudella videoteoksella

Porvoon kaupunki on juhlavuoden kunniaksi tilannut porvoolaiselta mediataiteilijalta Marikki Hakolalta videoteoksen Ajan virta – Tidens ström.

Porvoon kaupunki on juhlavuoden kunniaksi tilannut porvoolaiselta mediataiteilijalta Marikki Hakolalta videoteoksen Ajan virta – Tidens ström.

Marikki Hakola on toteuttanut teoksen yhteistyössä Porvoon museon ja työryhmän kanssa. ”Ajan virta”-teos saa ensiesityksen Porvoon Valot -festivaalin aikana, jolloin teos esitetään Raatihuoneentorilla tauotta 12.–14.2. klo 18–21. Valofestivaalin jälkeen teos on löydettävissä koko juhlavuoden ajan osoitteesta www.porvoo.fi/675

– Ajan virta videoteoksen pääroolissa ovat Porvoonjoki ja joen varrella eri aikakausina eläneet ihmiset. Teos on audiovisuaalinen runoelma, kollaasi, jossa Porvoon historiallinen miljöö ja menneen ajan arkinen elämänmeno sulautuvat nykypäivän jokilaakson maisemakuviin. Videoteos kuljettaa katsojaa samanaikaisesti pitkin ajan virtaa ja joen uomaa. Visuaalinen materiaali on kuvattu Porvoon kansallisen kaupunkipuiston alueella yli sadan vuoden aikana. Ajan virta on subjektiivinen tunnelmakuva kaupungista, jonka pitkä ja vaiherikas historia on olennainen osa nykypäivän arjen ja elämisen ilmapiiriä ja miljöötä, kertoo Marikki Hakola.

– On hienoa, että voimme juhlistaa Porvoon juhlavuotta myös tällä tavalla. Videoteos on sopiva väline, sillä se elää pitkään vielä valofestivaalin jälkeenkin mm. kaupungin verkkosivuilla. Näin on mahdollista, että kaikki porvoolaiset pääsevät tutustumaan teokseen, kertoo tapahtumasuunnittelija Katarina Broas.

Ajan virta -työryhmä:
Käsikirjoitus, ohjaus ja leikkaus: Marikki Hakola
Historialliset kuvat: Porvoon museo
Kuvatoimittaja: Hannele Tenhovuori
Kamera: Kari Mäenpää, Marikki Hakola, Epa Tamminen
Drone-kamera: Kari Mäenpää, Espressomedia
Digitaaliset tehosteet: Tanja Bastamow, StarHop Creative
Äänisuunnittelu: Epa Tamminen
Musiikki: ”Admiral Byrd’s Flight”
Sävellys: Osmo Ikonen
Musiikin sovitus ja esitys: Oddarrang-yhtye, Olavi Louhivuori, Osmo Ikonen, Ilmari Pohjola, Lasse Sakara, Lasse Lindgren

Tuotanto: Marikki Hakola, Kroma Productions

Valofestivaalin jälkeen teos löytyy osoitteesta www.porvoo.fi/675

Lisätietoja:
Porvoon kaupunki, tapahtumasuunnittelija Katarina Broas
katarina.broas@porvoo
puh. 040 489 1899

Kroma Productions, Marikki Hakola
marikki@kroma.fi
puh.040 546 4165