Siirry sisältöön

Porvoon kaupunki muisti kuntatyötä pitkään tehneitä

Porvoon kaupunki jakoi perjantaina 3.9.2021 pitkään kuntasektorilla työskennelleille työntekijöilleen Kuntaliiton myöntämät ansiomerkit.

Porvoon kaupunki jakoi perjantaina 3.9.2021 pitkään kuntasektorilla työskennelleille työntekijöilleen Kuntaliiton myöntämät ansiomerkit.

Ansiomerkki myönnetään 20, 30 ja 40 vuoden kunnallisen palvelun perusteella. Pitkästä palveluksesta palkittuja työntekijöitä vuonna 2020 oli 128. Ansiomerkki jaettiin 32 henkilölle.

– Ansiomerkkien jakaminen henkilöstölle on yksi mukavimmista tehtävistä vuosittain. On ilahduttavaa tavata työntekijöitä, jotka ovat olleet pitkään kuntatehtävissä. Tarinoita ja muistoja työtehtävistä ja työkavereista on paljon. Tunnelma on aina positiivinen, iloinen ja kiitollinenkin, kertoo henkilöstöjohtaja Anu Kalliosaari.

Työskentely kunta-alalla ollut mielekästä ja kehittävää

Palkitsemistilaisuudessa puheenvuoron käyttäneet ohjaaja Barbro Kraufvelin ja pelastusjohtaja Peter Johansson ovat viihtyneet kunta-alalla hyvin.

– On aina ollut kiva tulla töihin ja on ollut hienoa saada olla mukana kehittämässä kotihoitoa, sanoo Barbro Kraufvelin, joka aloitti 40 vuoden työuransa jo Porvoon maalaiskunnan kotihoidossa.

– Suurimman kiitoksen annan ensimmäiselle esimiehelleni, joka oli vastaanottamassa, kun aloitin silmät pyöreinä ensimmäisen työpäiväni. Työkavereiden apu ja tuki ovat olleet tärkeitä. Sekä Porvoon maalaiskunta että Porvoon kaupunki ovat olleet hyviä työnantajia, Barbro Kraufvelin jatkaa. 

Pelastusjohtaja Peter Johansson on arvostanut kuntatyössä erityisesti mahdollisuuksia kehittää itseään esimerkiksi opiskelemalla töiden ohessa. Hänet huomioitiin ansiomerkillä 30 vuoden työurastaan kuntasektorilla.

– En varsinaisesti valinnut kuntatyötä, vaan nuorena miehenä hakeuduin pelastuslaitokselle töihin, joka oli osa kuntaa. Kokemukseni mukaan työskentely kunta-alalla on pitkäjänteistä ja suunnitelmallista, sanoo pelastusjohtaja Peter Johansson.

Kaupungin henkilöstöllä on mahdollisuus valita ansiomerkin sijasta ylimääräinen palkallinen vapaapäivä. Tällä kertaa vapaapäivän valitsi 96 henkilöä ja ansiomerkin 32 henkilöä.

Kuvat: