Hoppa till innehåll

Borgå stad uppmärksammade sina anställda som har varit länge kommunanställda

Borgå stad delade på fredag 3.9.2021 ut förtjänsttecken som Kommunförbundet har beviljat till anställda som länge har arbetat på kommunsektorn.

Borgå stad delade på fredag 3.9.2021 ut förtjänsttecken som Kommunförbundet har beviljat till anställda som länge har arbetat på kommunsektorn.

Förtjänsttecknet beviljas efter 20, 30 och 40 års kommunala tjänstgöring. År 2020 belönades 128 anställda för en lång tjänstgöring. Förtjänsttecknet delades ut till 32 personer.

– Att dela ut förtjänsttecken till personalen är årligen ett av de trevligaste arbetsuppdragen. Det är glädjande att möta arbetstagare som länge har varit kommunanställda. Det finns många historier och minnen av arbetsuppgifter och arbetskompisar. Stämningen är alltid positiv, glad och även tacksam, berättar personaldirektör Anu Kalliosaari.

Arbetet på den kommunala sektorn har varit meningsfullt och utvecklande

Handledaren Barbro Kraufvelin och räddningsdirektör Peter Johansson som båda höll ett anförande vid utdelningen av förtjänsttecken har trivts bra på den kommunala sektorn.

– Det har alltid varit trevligt att komma till arbetet och det har varit fint att få vara med och utveckla hemvården, säger Barbro Kraufvelin som inledde sin 40-åriga karriär redan i hemvården i Borgå landskommun.

– Det största tacket riktar jag till min första chef som tog mig emot när jag med uppspärrade ögon började min första arbetsdag. Hjälp och stöd från arbetskompisar har varit viktiga. Både Borgå landskommun och Borgå stad har varit goda arbetsgivare, fortsätter Barbro Kraufvelin. 

Räddningsdirektör Peter Johansson har i det kommunala arbetet uppskattat särskilt möjligheterna att utveckla sig t.ex. genom att studera vid sidan av arbetet. Han uppmärksammades med ett förtjänsttecken för sin 30-åriga karriär på kommunsektorn.

– Jag valde inte medvetet kommunalt arbete utan när jag var en ung man så sökte jag till räddningsverket som var en del av kommunen. Enligt min upplevelse är arbetet på den kommunala sektorn långsiktigt och planmässigt, säger räddningsdirektör Peter Johansson.

Stadens personal har möjlighet att i stället för ett förtjänsttecken ta ut en extra ledig dag med lön. Denna gång var det 96 personer som valde en ledig dag och 32 personer tackade ja till ett förtjänsttecken.

Bilder: