Siirry sisältöön

Porvoon kirjastoauto sai nimen

Porvoon kirjastoauto on saanut nimen. Värikkään ja iloisen bussin nimi on nyt Felix.

Kirjastoauto. Bokbussen.

Porvoon kaupunginkirjasto sai uuden kirjastoauton kesällä 2020. Alusta asti oli selvää, että autolle annetaan nimi. Kirjasto on eri yhteyksissä kerännyt nimiehdotuksia porvoolaisilta.
Nimiraati, johon kuuluivat kirjastoautossa työskentelevät, kirjastoauton esihenkilö sekä kirjastopalveluiden päällikkö, on tutustunut kaikkiin ehdotuksiin ja päättänyt valita kirjastoauton nimeksi Felix.

– Kirjastoautolle haluttiin mahdollisimman ytimekäs nimi, joka toimii monella kielellä. Nimen mahdollinen yhteys kirjastoauton ulkonäköön tai kirjastoauton toimintaan laskettiin eduksi, sanoo palveluesimies Catharina Latvala.
– Felix on helppo lausua ja se toimii monella eri kielellä. Latinankielinen sana ”felix” tarkoittaa onnekasta ja toivomme tietenkin kirjastoautolle paljon onnea ja menestystä, Latvala toteaa.
Nimivalintaan vaikutti myös, että Felix on kirjastoauton iltareitin Saksalan pysäkillä säännöllisesti käyvä kissa-asiakkaan nimi. Kirjastoauton ulkoseinästä löytyy muiden hahmojen lisäksi myös kissan kuva ja kissasuvun latinankielinen nimi on Felis.