Siirry sisältöön

Porvoon matkailu jäseneksi EU:n kestävän matkailun Urban Agenda -verkostoon

Porvoo on hyväksytty ainoana suomalaisena kaupunkina jäseneksi Euroopan Unionin kestävän matkailun Urban Agenda -verkostoon.

Melojia Porvoonjoessa.

EU Urban Agenda eli ns. kaupunkiagenda perustuu Amsterdamin julkilausumaan. Verkostossa kehitetään innovatiivisia ratkaisuja urbaaneihin haasteisiin ja edistetään yhteistyötä jäsenvaltioiden, kaupunkien, Euroopan komission ja muiden sidosryhmien välillä.

Kestävän matkailun kumppanuusverkostossa keskitytään matkailuun kaupunkien kestävän kehityksen keskeisenä osana. Kestävä matkailu edellyttää tasapainoa taloudellisen, sosiaalisen, kulttuurisen ja ympäristön kestävyyden välillä. Kumppanuusverkoston työssä käsiteltäviä teemoja ovat mm. luonnon ja kulttuuriympäristön kunnioittaminen, kohteiden ja yritysten sosioekonominen kehitys sekä matkailun kasvun vaikutukset kaupungeissa.

– Hakemuksemme hyväkysyminen verkostoon on valtava ilonaihe ja avaa meille mahdollisuuden kestävän matkailun kehittämiseen ja vertaiskeskusteluun eurooppalaisella tasolla. Matkailun elpyessä ja kansainvälisen matkailun kasvaessa myös Porvoossa kohdataan sekä matkailun tuomia positiivisia vaikutuksia että haasteita. Verkostokumppaneidemme kanssa pääsemme vaihtamaan ajatuksia kestävän matkailun näkökulmista ja kuulemaan hyvistä käytänteistä eri puolilta Eurooppaa, iloitsee Porvoon kaupungin matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen.

Työ verkostossa käynnistyy loppuvuoden 2022 aikana ja sitä koordinoivat Galatin kaupunki Romaniassa sekä Genovan kaupunki Italiassa.