Siirry sisältöön

Porvooseen rahoitusta kahdelle matkailua edistävälle hankkeelle

Porvoo sai rahoituksen kahdelle vuoden 2021 aikana toteutettavalle alueellista matkailua edistävälle hankkeelle. Rahoitusta saivat hankkeet ”EDUTECH-tuotteista elinvoimaa matkailuun” sekä ”Southcoast Bikepacking Trail - Uudenmaan ja Kymenlaakson julkisella liikenteellä saavutettavat gravel-pyöräretkeilyreitit”. Pyöräretkeilyhankkeen päähakijoina ovat Raaseporin kaupunki, Porvoon kaupunki ja Pyörämatkailukeskus.

Porvoo sai rahoituksen kahdelle vuoden 2021 aikana toteutettavalle alueellista matkailua edistävälle hankkeelle. Rahoitusta saivat hankkeet ”EDUTECH-tuotteista elinvoimaa matkailuun” sekä ”Southcoast Bikepacking Trail – Uudenmaan ja Kymenlaakson julkisella liikenteellä saavutettavat gravel-pyöräretkeilyreitit”. Pyöräretkeilyhankkeen päähakijoina ovat Raaseporin kaupunki, Porvoon kaupunki ja Pyörämatkailukeskus.

Työ- ja elinkeinoministeriö, Etelä-Savon maakuntaliitto ja Varsinais-Suomen liitto järjestivät kesällä rahoitushaun matkailun alueorganisaatioille ja muille alueella laaja-alaisesti matkailua kehittäville toimijoille. Rahoitushakuun saapui 89 hakemusta, joista 29 hanketta esitetään rahoitettavaksi.

Valmiita asiantuntija- ja yritysryhmävierailutuotteita Porvooseen

EDUTECH-tuotteista elinvoimaa matkailuun -projektissa on tavoitteena tuotteistaa Porvooseen valmiita asiantuntijavierailu-tuotteita.

–Nämä tuotteet mahdollistavat uudenlaisten tuotepakettien syntymisen myös matkanjärjestäjien tarjoomaan, kun niihin yhdistetään erilaisia vapaa-ajan matkailupalveluita eli aktiviteetteja sekä majoitus- ja ravintolapalveluita, toteaa Posintran kehityspäällikkö Jenni Juuvinmaa. Kohderyhmänä ovat erityisesti kansainväliset, mutta myös kotimaiset asiantuntija- ja yritysryhmät, Juuvinmaa jatkaa.

Fyysistä vierailua edellyttävien tuotteiden lisäksi hankkeessa tuotetaan myös virtuaalisia vierailutuotteita.

– Virtuaalisuus tulee lisääntymään ja tarjoamaan myös matkailussa helposti saavutettavan ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon.  Tässä kehityksessä mukana oleminen sekä mm. uudenlaisten tuotekehitysprosessien ja tuotteiden testaaminen on tärkeä tavoite, minkä tämä hanke myös mahdollistaa, Juuvinmaa toteaa.

Alueellisia pyöräreittejä kehitetään Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa

”South Coast Bikepacking Trail, Uudenmaan ja Kymenlaakson julkisella liikenteellä saavutettavat pyöräretkeilyreitit”-hankkeessa yhdistetään Uudenmaan ja Kymenlaakson luonto- ja matkailukohteita sekä mielenkiintoisimpia hiekkateitä ja polkuja pyöräretkeilyyn sopivaksi reitiksi. Reitin kaikki osat ovat helposti saavutettavissa julkisella liikenteellä. Tavoitteena on luoda vastuullisesti ja kestävästi tuote, joka yhdistää Visit Finlandin määrittämiä teemoja: luontomatkailua ja paikallisen kulttuurin kokemista.

Pyörämatkailu on kasvava ja nopeasti muuttuva ala, jonka taloudelliset vaikutukset ovat merkittävät.

– Kansainvälisten matkailijoiden houkuttelemiseksi Porvooseen on tehty töitä myös koronapandemian aikana. Jossakin kohtaa tulevaisuudessa kansainväliset matkailijat palaavat Suomeen ja haluamme olla valmiita paluuseen. Suomessa on mahdollisuuksia matkailla turvallisesti ja väljästi, toteaa Porvoon kaupungin matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen.

-Pyöräilyreittien kehittäminen on kestävän matkailun teko. Vastuullinen matkailu ja digitaalisuus ovat niitä kilpailuvaltteja, joilla kansainvälisessä matkailussa jatkossa pärjätään, Myllynen jatkaa.

Pyörämatkailu-hankkeen hakijoina ja kumppaneina toimii 13 kuntaa ja kaupunkia Uudenmaan ja Kymenlaakson alueella. Päähakijana on Raaseporin kaupunki ja muina hakijoina Porvoon kaupunki ja Pyöräilykuntien verkosto ry / Pyörämatkailukeskus. Hanketta rahoittavat myös 11 muuta kaupunkia.

Digitaalisuutta ja kestävää matkailua kehitetään Porvoossa myös käynnissä olevissa Digitähti -hankkeessa sekä Sustainable Travel Finland -ohjelmassa, johon jokaisen matkailuyrityksen kannattaa lähteä mukaan kehittämään omaa liiketoimintaansa.

Lisätietoja
matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen, Porvoon kaupunki
sari.myllynen@porvoo.fi
puh. 040 706 1200

kehityspäällikkö Jenni Juuvinmaa, Posintra
jenni.juuvinmaa@posintra.fi
puh. 050 393 4736