Siirry sisältöön

Porvoossa juhlistetaan lastenkirjallisuutta

Riemukas ja runsas lastenkirjallisuusfestivaali Sana-Ord valtaa Porvoon ja Sipoon 15.-22.4. Festivaalin järjestävät Porvoon kaupunginkirjasto, Sipoon kirjasto, Kulttuuritalo Grand ja Kulttuuritalo Lilla Villan.

Teatteri Ilmi Q.

Lastenkirjallisuutta juhlistetaan koko viikko monipuolisen ohjelman merkeissä. Festivaalin aikana on tarjolla esimerkiksi teatteria, kirjailijavierailuita, satutuokioita ja työpajoja.

Avajaisia juhlitaan Kulttuuritalo Grandissa

Lastenkirjallisuusfestivaalin avajaisia juhlitaan Porvoossa Kulttuuritalo Grandissa lauantaina 15.4. kahdella teatteriesityksellä ja non stop -työpajoilla, joissa voi tehdä oman värikirjan tai kirjanmerkin. Teater Fabel esittää Vresiga Valter får en vän ruotsiksi klo 10.30 ja Teatteri Werner Liisa Ihmemaassa suomeksi klo 15. Työpajoihin voi osallistua klo 10-12.

Lisäksi Grandissa on tiistaina 18.4. klo 9.30 perhekahvila ja KirjaKinossa elokuva ruotsiksi. Näyttely Barnens rätt på Jorden här i Norden esittelee Linda Bondestamin kuvituksia Annika Sandelinin kirjasta Varislaulu Pohjolan lapsille ja on nähtävissä koko viikon.

Kutsutut koululuokat saavat Grandissa osallistua sanataidepajaan ja lasten oikeuksia esiin nostavaan seikkailuun Norden runt med Linda och Kracke Kraaford.

Porvoon pääkirjastossa teatteria ja kirjailijoita

Porvoon pääkirjastossa Lastenteatteri Ilmi Ö esiintyy suomeksi maanantaina 17.4. kello 17.30. Illan aikana nähtävä Runokissa Roosa kadottaa riimin on tarinallinen lastenesitys, joka rakentuu runouden ympärille.

Teater Kojan esiintyy ruotsiksi pääkirjaston lavalla torstaina 20.4. kello 17.30. Vuorovaikutteinen Raska på Alfons Åberg esitys perustuu Gunilla Bergströmin rakastettuun lastenkirjaklassikkoon.

Lastenkirjallisuuden lauantaita vietetään 22.4. pääkirjastossa ja se alkaa kaksikielisellä Mahtavat matkat -teemaisella satutuokiolla kello 10.00. Kirjastotaiteilija Mari Anttonen ohjaa koko perheen tarinallisen työpajan kello 11-13.

Kirjailija Roope Lipasti esiintyy pääkirjaston lavalla kello 11.00. Hän voitti teoksellaan Palavan kaupungin lapset vuoden 2023 Runeberg Junior -kirjallisuuspalkinnon. Kello 12 lavalla nähdään Hindhår skolanin ukrainalaisten oppilaiden kaksi pientä teatteriesitystä Lapanen (ukrainaksi) ja Haren och sköldpaddan (ruotsiksi).

Kaikki Porvoon pääkirjaston ohjelma on maksutonta. Kirjastossa on koko viikon ajan hauskoja lastenkirjallisuuteen liittyviä kilpailuja, arvontoja ja kirjanäyttelyitä.

Kirjasto kutsuu koululaisia kirjailijavierailuihin jokaisena arkipäivänä. Viikon aikana Porvoossa nähdään Vuokko Hurme, Mikko Kalajoki, Jari Mäkipää, Annika Sandelin, Arttu Unkari ja Sanna-Sofia Vuori.