Siirry sisältöön

Porvoossa kaupunkipyörät jälleen käytössä

Kaupunkipyörät ovat jälleen porvoolaisten vuokrattavissa kesäkauden ajan. Kaupunkipyöriä kokeiltiin Porvoossa ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja pyörät olivat hyvin suosittuja. Tänä kesänä pyörien lukumäärä on lähes tuplattu, ja myös uusia pysäkkejä on tulossa. Porvoon kaupunki on valinnut kaupunkipyörien toimittajaksi seuraavaksi kolmeksi vuodeksi KaaKau Oy:n. Mukana yhteistyössä on myös osuuskauppa Varuboden-Osla.

Pyörien määrää lisätty

– Kaupunkipyörien käyttö viime kesänä ylitti ennakko-odotukset. Käyttäjät olivat tyytyväisiä kaupunkipyöriin ja toivoivat niiden käytön jatkamista. Kaupunkipyörä on sujuva ja edullinen keino liikkumiseen kaupunkialueella, olipa sitten paikallinen tai matkailija. Kaupunkipyörien määrää haluttiin lisätä viime vuodesta, jotta asemaverkoston kattavuutta ja järjestelmän toimivuutta voidaan kehittää, kertoo liikenneinsinööri Antti Rahiala Porvoon kaupungilta.

Porvoon kaupunkipyörät ovat osa kansainvälistä Donkey Republic -kaupunkipyöräverkostoa. Samaa sovellusta voi käyttää esimerkiksi Berliinissä, Pariisissa ja Kööpenhaminassa.

Tänä vuonna paljon pyöräileville porvoolaisille on tarjolla kuukausijäsenyyden lisäksi kausipassi. Varuboden-Oslan asiakasomistajat löytävät S-Mobiilista etukoodin, jolla he voivat lunastaa kausipassin erikoishintaan toukokuun ajan.

– Teimme ensimmäistä kertaa yhteistyötä Kaakaun kanssa viime kesänä, ja koska tulokset olivat hyviä, oli itsestään selvää, että lähdemme mukaan myös tänä kesänä. Meillä Varuboden-Oslassa tehdään paljon työtä ympäristön puolesta, ja pyöräily on varsinainen ekoteko. Myös näinä epidemia-aikoina, pyöräily on hyvä ja turvallinen tapa liikkua paikasta toiseen, toimialajohtaja Mikko Ala-Huikku Varuboden-Oslasta sanoo.

Porvoossa 25 kaupunkipyöräasemaa

Kesän alussa kaupunkipyöräasemia on noin 25. Asemat eivät ole kiinteitä, joten niiden määrää on vielä mahdollista lisätä kauden kuluessa palautteen perusteella. Kaudella 2019 suosituimpia pyöräasemia olivat mm. Kevätkummun ostoskeskus, kauppakeskus Lundi, Taidetehdas ja Rihkamatori. Suosittuja pysäkkejä olivat myös Sibeliusbulevardin, Näsin S-marketin, jokirannan, Gammelbackan ja Huhtisten asemat. Viime kesänä Porvoossa kaupunkipyöriä käytettiin melkein 6 000 kertaa. Ajantasainen tieto asemista löytyy Donkey Republic –sovelluksesta sekä KaaKaun verkkosivuilta.

Huolehditaan pyörien puhtaudesta

Kaupunkipyörä on epidemia-aikaan hyvä väline liikkua paikasta toiseen. Pyörien kosketuspintojen puhdistukseen tulee kuitenkin kiinnittää erityistä huomiota. KaaKaun työntekijät pyyhkivät ja pesevät pyöriä normaalien tasauskierrosten yhteydessä entistä tehokkaammin. Sovelluksesta löytyy ohjeita pyörien kosketuspintojen puhdistamiseen oman käyttövuoron jälkeen.

Muista seuraavat varotoimenpiteet kaupunkipyörää käyttäessäsi:

 • Käytä kaupunkipyörää käyttäessäsi käsineitä.
 • Huolehdi käsien hygieniasta.
 • Pidä etäisyys muihin kulkijoihin.
 • Desinfioi myös puhelimesi päivittäin.

Kaupunkipyörä käyttöön sovelluksen avulla

Kun haluat ottaa käyttöön kaupunkipyörän, toimi näin:

 1. Lataa Donkey Republic -applikaatio sovelluskaupasta.
 2. Rekisteröi sovellukseen maksutietosi.
 3. Paikallista vapaa pyörä.
 4. Nauti pyöräilystä.
 5. Palauta pyörä haluamallesi asemalle.

Donkey Republic -sovellus toimii toistaiseksi vain englanniksi, mutta suomen- ja ruotsinkieliset versiot julkaistaan toukokuun aikana.

Kaupunkipyörän vuokraushintaesimerkkejä:

 • Kausipassi 30 e (VBO:n etukoodilla 25€), voimassa koko vuoden
 • Kuukausijäsenyys 9 e, sama etu kuin kausipassissa
 • Kertavuokraukset alkaen 1 e
 • Alkuun 60 min. ilmaista käyttöaikaa

Lisätietoja:      
Toimitusjohtaja Aleksanteri Repo, Kaakau Oy
puh. 044 716 0644
info@kaakau.fi

Liikenneinsinööri Antti Rahiala, Porvoon kaupunki
puh. 040 193 1426
antti.rahiala@porvoo.fi

Toimialajohtaja Mikko Ala-Huikku, Varuboden-Osla
puh. 010 765 9303
mikko.ala-huikku@sok.fi