Siirry sisältöön

Seuraavat kuntosuunnistustapahtumat järjestetään Porvoon maastoissa

Porvoon seudun kuntosuunnistustapahtumat pyörähtivät jälleen käyntiin huhtikuun lopulla. Porvoon kaupungin liikuntapalvelut on mukana järjestämässä suosittua, keväästä syksyyn kestävää tapahtumaa yhdessä seudun urheilu- ja suunnistuseurojen, Porvoon Urheilijat, Askolan Urheilijat, Akilles OK sekä OK Orient, kanssa.

lenkkeilijä. löpare.

Kuntosuunnistustapahtumat ovat matalan kynnyksen tapahtumia, joissa löytyy viisi erilaista ja eritasoista ratavaihtoehtoa, joista jokainen voi valita sopivan, tasonsa mukaisesti. Ratoja löytyy erittäin helpoista vaativiin, ja ne ovat pituudeltaan 1,5 km–6 km välillä. Elokuussa on tarjolla myös yösuunnistusta.
– Suunnistus sopii kaikille, jotka viihtyvät metsässä ja luonnossa. Kuntosuunnistukset järjestetään Porvoon ja Askolan maastoissa, tarkemmat paikat selviävät erillisestä kalenterista. Maastot tarjoavat haasteita ja sopivat kaikille, aina aloittelijoista jo kokeneempiinkin pihkaniskoihin. Suunnistus on mukava kuntoilumuoto, jossa fyysisen suorituksen lisäksi joutuu tekemään myös ajatustyötä, sanoo liikuntapaikkamestari Pasi Liitiäinen.
– Porvoon kaupunki on ollut mukana tapahtuman järjestelyissä vuodesta 1980. Nyt käyntiin lähtenyt kuntosuunnistuskausi on siis järjestyksessään 43. Viime vuosina kuntosuunnistustapahtumissa on kirjattu yli 2 500 suoritusta vuosittain, kertoo Liitiäinen.
Kuntosuunnistuksen tapahtumapäivä on aina maanantaisin ja lähtöaika klo 17–18.30 välillä. Maali sulkeutuu klo 20.30.
Seuraava kuntosuunnistustapahtuma järjestetään Norikessa maanantaina 9. toukokuuta. Toukokuun muut lähdöt järjestetään Mustijoen, Ilolan ja Epoon maastoissa.