Hoppa till innehåll

Följande evenemang med konditionsorientering ordnas i Borgås terräng

Evenemang med konditionsorientering i Borgånejden inleddes igen i slutet av april. Borgå stads idrottstjänster är med och arrangerar det populära evenemanget som pågår från våren till hösten tillsammans med regionens idrotts- och orienteringsföreningar, Porvoon Urheilijat, Askolan Urheilijat, Akilles OK och OK Orient.

lenkkeilijä. löpare.

Evenemangen med motionsorientering är lågtröskelevenemang med fem olika banalternativ på olika nivåer, av vilka alla kan välja ett alternativ som är lämpligt för sin egen nivå. Banorna varierar från mycket lätta till krävande, och längden är mellan 1,5 km–6 km. I augusti erbjuds också nattorientering.
– Orientering passar alla som trivs i skogen och naturen. Motionsorienteringarna ordnas i Borgås och Askolas terränger, exaktare platser klarläggs i en separat kalender. Terrängen erbjuder utmaningar och passar alla, allt från nybörjare till mer erfarna orienterare. Orientering är en trevlig motionsform där man förutom fysisk prestation också måste göra en del tankearbete, säger idrottsplatsmästare Pasi Liitiäinen.
– Borgå stad har varit med och arrangerat evenemanget sedan 1980. Säsongen med konditionsorientering som nu börjat är alltså den 43:e i ordningen. De senaste åren har mer än 2 500 prestationer registrerats i evenemang med motionsorientering varje år, säger Liitiäinen.
Evenemangsdagen för motionsorienteringen är alltid måndagar, och starttiden är mellan kl. 17.00 och 18.30. Målet stängs kl. 20.30.
Följande evenemang med motionsorientering arrangeras i Norike måndagen den 9 maj. Övriga starter i maj arrangeras i terrängerna kring Svartsån, Illby och Ebbo.