Siirry sisältöön

Sikosaaren silloille painorajoituksia – korjaustoimenpiteet ja uudelleensuunnittelu alkamassa

Porvoon keskustan tuntumassa sijaitsevan Sikosaaren silloille tehty kuntotarkastus on osoittanut vaurioita puurakenteisten siltojen kantavissa rakenteissa.

Porvoon kaupungin tunnus.

Sikosaarentiellä on turvallisuussyistä muutettu siltojen painorajoitusta. Nykyisen rajoituksen mukaan silloille saa kulkea enintään 10 tonnia painavilla ajoneuvoilla, kun sallittu maksimiraja oli aikaisemmin 15 tonnia. Tämä tarkoittaa, että sillalla kielletään liikkuminen raskaalla kalustolla. Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella on oikeus ylittää sillat riippumatta painorajoituksesta.

Tämän lisäksi silloilla tullaan heinäkuun aikana kaventamaan kulku yksikaistaiseksi siltojen keskelle. Kulkualueen leveys tulee olemaan noin 4,2 metriä. Samalla siltojen tukipaaluihin ja –linjoihin tullaan tekemään vahvistavia toimenpiteitä. Rajoituksilla ja korjaustoimenpiteillä hidastetaan vaurioiden eteneminen.

Asukkaita koskevista käytännön asioista kuten jätehuollosta ja muista kuljetusjärjestelyistä kerromme lisää tilanteen tarkentuessa, kertoo tuotantopäällikkö Matias Pietilä.

Siltojen uudelleensuunnittelu on alkamassa. Uudelleenrakennus voi alkaa vesilain mukaisen vaikutusten arvioinnin ja Natura-alueen luonnonsuojelurajoituksien takia aikaisintaan loppuvuodesta 2024.

Sikosaaressa on kolme puurakenteista siltaa. Korjaustoimenpiteet tulevat koskemaan kaikkia siltoja.