Siirry sisältöön

Sisäilmakorjaukset jatkuvat kesällä useassa koulussa

Albert Edelfeltin koulussa, Pääskytien koulussa, Linnajoen koulussa, Peipon koulussa ja Hintahaaran sivistyskeskuksessa tehdään kesän aikana sisäilmakorjauksia. Kvarnbackens skolan korjaus valmistuu kesällä.

Albert Edelfeltin koulussa, Pääskytien koulussa, Linnajoen koulussa, Peipon koulussa ja Hintahaaran sivistyskeskuksessa tehdään kesän aikana sisäilmakorjauksia. Kvarnbackens skolan korjaus valmistuu kesällä.

Koulujen sisäilmatyöryhmät ovat kokoontuneet huhtikuun aikana ja seuraavat kokoukset on sovittu syksylle. Kvarnbackens skolan ja Peipon koulun sisäilmatyöryhmät kokoontuivat aikaisemmin.

– Sisäilmakorjaukset etenevät suunnitelmien mukaan, ja tarvittaessa on tehty lisä- tai jatkotutkimuksia. Tavoitteena on koko ajan korjata kaikki sisäilmaan vaikuttavat epäkohdat ja varmistaa, että rakennukset ovat turvallisia pitkälle tulevaisuuteen, projektipäällikkö Pekka Koskimies kertoo.

AE-koulussa korjaukset siirtyvät keltaiseen soluun

Albert Edelfeltin koulussa ensimmäisen rakennusosan, niin kutsutun punaisen solun, korjaus on valmistumassa. Työn alkuvaiheessa luokkien lattiarakenteesta otettiin vielä lisää VOC-näytteitä, joiden tuloksissa ei ollut mitään hälyttävää.

Kesällä julkisivun peltiverhoilluista osista vaihdetaan vaurioituneita lämmöneristeitä ja uusitaan osa pellityksen liittymistä. Sisäpuolella kesän aikana korjataan erikoisluokkia kuten kotitalousluokka ja taitoaineiden luokat. Lisäksi korjaus käynnistyy niin kutsutussa keltaisessa solussa, jonka korjaukset jatkuvat myös syksyllä.

Pääskytiellä korjauksia liikuntasalissa ja luokkahuoneissa

Pääskytien korjaukset ovat edenneet järjestelmällisesti koko lukuvuoden ajan. Korjattavia luokkia on enää jäljellä rakennuksen D-osassa, joka sijaitsee parkkipaikalta nähden oikealla.

Kesän suurin korjaus kohdistuu liikuntasaliin, jossa kattorakenne muutetaan rakennusfysiikaltaan toimivaksi. Lisäksi liikuntasalin ja aulan valaistus muutetaan energiatehokkaaksi LED-valaistukseksi. Myös auditorion valo- ja äänijärjestelmä uusitaan osittain.

Linnajoen koululla vielä viimeistelyjä

Linnajoen koululla on kevään aikana rakennettu uudelleen kotitalousluokkien ilmanvaihto, korjattu muutamia vesivuotokohtia yläpohjassa ja myös käyty läpi julkisivun kevytrakenteisia osia. Luokkahuoneiden tiiveys on mitattu seurantamittauksella, ja kuuden mittauspisteen tulokset osoittavat, että tiiveys on suunnitellulla tasolla.

Kesän aikana jatketaan edelleen paikoin viimeistelytöitä.

– On valitettavaa, että viimeistelyvaihe on kestänyt näin pitkään ja myös uusia paikallisia korjaustarpeita, kuten vuotokohtia tai siivottavia alakattorakenteita, on ilmennyt. Sisäilmakorjaus on kuitenkin huolellista työtä, emmekä halua jättää kysymysmerkkejä rakennukseen. Seuraavaksi varmistamme, että rakennuksen ylläpito ja seuranta on kunnossa tulevaisuutta varten, projektipäällikkö Pekka Koskimies toteaa.

Hinthaaran sivistyskeskuksessa vaihdetaan lattiamattoja

Hinthaaran sivistyskeskuksen esiopetuksen käytössä olleissa tiloissa on tehty lisätutkimuksia kevään aikana. Mittauksissa todettiin, että osassa lattiamatoista syntyy viitearvoja korkeampia VOC-päästöjä, joten vaurioituneet lattiamatot vaihdetaan kesän aikana. Esiopetus siirtyy seuraavaksi lukuvuodeksi päiväkodin yhteyteen, koska lapsimäärä Hinthaaran päiväkodissa on laskenut. Tämä antaa väljyyttä koulutoiminnalle ja mahdollistaa korjauksen etenemisen.

Peipon koulussa vaihdetaan lattiamattoja

Peipon koulussa vaihdetaan kesän aikana lattiapinnoitteita viidessä luokassa ja niiden aputiloissa. Korjaukset jatkuvat tarvittaessa syksyn aikana yksi luokkahuone kerrallaan.

Kvarnbackens skolan kattava korjaus valmistuu

Kevään aikana Kvarnbackens skolan pienten puolen kerrokset ovat valmistuneet vaiheittain. Kesäksi jää vielä jonkun verran pienempiä viimeistelytöitä.

– Väistötilaparakkien vuokrasopimus on irtisanottu, ja kun niiden omistaja vie ne pois, kaikki piha-alueet viimeistellään turvallisiksi. Varsinainen pihakorjaus täytyy vielä kilpailuttaa, joten pihan kunnostaminen on järkevää siirtää seuraavaan kesään, kuten kestävän talouden ohjelman luonnoksessa on ehdotettu, Koskimies toteaa.

Lisäksi korjauksia tehdään kesällä Eestinmäen päiväkodissa ja Keskuskoulussa, sekä Linnankosken lukion ja Jokilaakson koulun liikuntasalirakennuksissa. Näistä on tiedotettu aikaisemmin.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Pekka Koskimies
puh. 040 489 1865
pekka.koskimies@porvoo.fi