Siirry sisältöön

Sivistyslautakunnan päätökset 26.8.2021

Porvoon uusi sivistyslautakunta kokoontui ensimmäiseen kokoukseen 26. elokuuta.

Porvoon uusi sivistyslautakunta kokoontui ensimmäiseen kokoukseen 26. elokuuta.

– Merkittävintä on kartoittaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin tila ja kohdentaa resursseja oikein. Erityisesti riittävä resursointi opetukseen kaikilla koulutusasteilla on tärkeää. Taloudellisesti meidän täytyy olla tarkkana ja tehdä tarkoin harkittuja liikkeitä, pohjustaa sivistyslautakunnan puheenjohtaja Hanna Lönnfors alkavaa kautta.

–​​​​​​​ On hienoa, että meille on valittu näköalalliset ja innokkaat puheenjohtajat, joilla on laajasti kokemusta. Tulemme tarvitsemaan runsaasti strategista kokonaisuuksien hallintaa, jotta myös yksityiskohdat voivat loksahtaa paikalleen, painottaa sivistysjohtaja Sari Gustafsson.

Sivistyslautakunnan päätökset 26.8.2021
Asiat päätettiin yksimielisesti esityslistan mukaisesti.

Sivistystoimen osavuosiraportti 2/2021
Sivistyslautakunta merkitsi osavuosiraportin tiedoksi esityslistan mukaisesti.

Vuorohoidon periaatteet varhaiskasvatuspalveluissa 1.9.2021 alkaen
Sivistyslautakunta hyväksyi vuorohoidon palveluperiaatteista Porvoon varhaiskasvatuspalveluissa 1.9.2021 alkaen esityksen mukaisesti. Vuorohoidon palveluperiaatteet on laadittu huomioiden varhaiskasvatuslaki 540/2018 ja perusopetuslaki 628/1998. Palveluperiaatteissa on määritelty oikeus vuorohoitoon ja kirjattu ohjeistukset huoltajille vuorohoidon todentamiseksi. Myös esiopetusikäisten lasten vuorohoitoon liittyvät toimintaperiaatteet on kirjattu palveluperiaatteisiin.

Muut asiat
Muut asiat sivistyslautakunta päätti esityslistan mukaisesti.