Siirry sisältöön

Soiva Taidehalli-konserttisarja ja klubi-illat jatkuvat Taidetehtaalla

Syyskauden alussa jatkuvat konserttisarjat Soiva Taidehalli sekä Tehdassalin klubi-illat.

Syyskauden alussa jatkuvat konserttisarjat Soiva Taidehalli sekä Tehdassalin klubi-illat.

– Syksyllä on luvassa runsas valikoima eri kokoisia tapahtumia ja odotamme innolla yleisön paluuta takaisin Taidetehtaalle. Seuraamme kuitenkin tarkasti koronavirustilannetta ja viranomaisten antamia ohjeita. Yleisön, henkilökunnan ja artistien turvallisuus on meille tärkeintä. Suosittelen lipun ostaneita seuraamaan Taidetehtaan tapahtumakalenteria osoitteessa taidetehdas.fi, jossa aina näkyy tapahtumiin liittyvä viimeisin tieto, kertoo kulttuurituottaja Thomas Weissman.

29. elokuuta Porvoon Taidehallissa, Taidetehtaan toisessa kerroksessa soi nykytaidemusiikki, kun pianisti Sid Hille ja sellisti Markus Hohti saapuvat esittämään kamarimusiikin elementtejä yhdistettynä elektronisiin soittimiin. Saksalaissyntyinen pianisti Sid Hille muutti Suomeen vuonna 1994, ja on tämän jälkeen toiminut kiinteästi osana suomalaista kamarimusiikin ja jazzmusiikin kenttää. Sid Hillen musiikkia inspiroivat erityisesti eri tilat ja niiden antama energia. Hän on konsertoinut Suomen eri taidemuseoissa ja on lisäksi esiintynyt muun muassa useita kertoja Temppeliaukion kirkossa Helsingissä. 

Syksyn Tehdassalin klubi-illat jatkuvat perjantaina 18. syyskuuta, kun lavalle astuu Dave Lindholm blueskokoonpanon kanssa. Dave esiintyi täydelle Tehdassalille soolona muutama vuosi sitten ja palaa nyt lavalle uuden Lights-yhtyeen kanssa.

Klubi-illat jatkuvat heti seuraavana päivänä lauantaina 19. syyskuuta, kun Maj Karmasta ja Ihmiset-yhtyeestä tunnettu Herra Ylppö esiintyy uuden EX-yhtyeensä kanssa. Yhtyeen debyyttilevy Lovi ilmestyi helmikuussa. Levyn teema on raskas mutta musiikki on hyvin melodista. Herra Ylppö on haastatteluissa hämmästellyt myös itse sitä, että levystä tuli artistin ensimmäinen poplevy. Konsertissa kuullaan lisäksi Ihmiset-yhtyeen materiaalia.

Konserttikävijöiden turvallisuus on huomioitu

Porvoon kaupungin kulttuuripalveluiden järjestämät tapahtumat jatkuvat Taidetehtaalla turvallisuus huomioiden. Turvavälien ja turvallisuuden varmistamiseksi syksyn tapahtumiin myydään rajattu määrä lippuja.

Yleisötiloissa on useita käsidesiautomaatteja ja opasteiden avulla muistutetaan yleisöä THL:n antamista hygieniaohjeistuksista. Ovien kahvojen koskettelua pyritään vähentämään pitämällä tilojen ovet auki tapahtuman aikana. Turvallisuuden vuoksi hyväksytään toistaiseksi vain kortti- tai mobiilimaksut. 

29.8. klo 18 Soiva Taidehalli: Sid Hille & Markus Hohti 
Porvoon Taidehalli
Liput 10 / 5 € lipunmyynti ovelta tai ennakkoon Taidehallista

18.9. klo 20 Dave Lindholm Lights
Tehdassali
Liput 25 €, lippu.fi

19.9. klo 21 Herra Ylppö & EX
TehdassaliLiput 20 €, lippu.fi

Tapahtumat järjestää Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut

Lisätiedot: Thomas Weissman, tuottaja, Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut, 040 489 9920, thomas.weissman@porvoo.fi