Siirry sisältöön

Suomen harrastamisen malli laajenee Porvoon kouluissa ensi syksynä

Porvoon kouluissa laajennetaan Suomen harrastamisen malli -pilottiprojektia ensi syksystä.

Porvoon kouluissa laajennetaan Suomen harrastamisen malli -pilottiprojektia ensi syksystä.

Tarkoituksena on luoda lähitulevaisuudessa oma, laajempi Porvoon harrastamisen malli.

Porvoon kaupungin sivistystoimi selvittää parhaillaan seurojen ja yhdistysten kiinnostusta olla mukana ja vetää harrastusryhmiä koulupäivän yhteydessä ensi lukuvuonna.

Suomen harrastamisen mallin päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä kerran viikossa.

Pilotissa ovat tämän kevään ajan mukana Tolkkisten koulu ja Eklöfska skolan. Asiasta järjestetään tiedotustilaisuus kevään aikana.

−Tällä hetkellä kartoitamme asiasta kiinnostuneita seuroja ja yhdistyksiä ja olemme pyytäneet heitä vastaamaan heille lähetettyyn kyselyyn 11. huhtikuuta mennessä. Vielä ei tarvitse sitoutua mihinkään, vaan haluamme tässä vaiheessa tietää kuinka moni on kiinnostunut yhteistyöstä, kertoo sivistystoimen kehittämispäällikkö Minna Öhman.

Harrastustoiminnan ohjaajana voi toimia kaupungin oma henkilöstö, seuran tai yhdistyksen ohjaaja sekä yksityinen toimija. Ohjaajalta edellytetään kuitenkin 18 vuoden ikää, ammatillista otetta lasten ja nuorten ohjaamiseen, halua kohdata ja kasvattaa yhteisöön kuuluvia, toiset huomioonottavia lapsia ja nuoria. Ohjaajalta vaaditaan rikosrekisteriotetta lasten kanssa työskentelystä. Toiminnasta maksetaan korvaus.

Suomen harrastamisen mallissa yhdistyvät lasten ja nuorten kuuleminen harrastustoiveista, koulukohtainen harrastusmalli ja olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö.

Toimintaan haetaan opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittaista avustusta.

Lisätietoja:

Minna Öhman, sivistystoimen kehittämispäällikkö
Puh. 040 481 4776
minna.ohman@porvoo.fi