Siirry sisältöön

Suosittu Kabaree Berlin -konsertti Porvoon Taidetehtaalla

Kabaree Berlin kehrää 1920-luvun Weimarin tasavallan ajan saksalaista kabareetunnelmaa, joka koostuu musiikista, sanailusta ja visuaalisista elementeistä.

Reetta Ristimäen käsikirjoittama ja ohjaama esitys nähdään Taidetehtaalla 27. huhtikuuta.
Esityksen musiikki koostuu rakastetuista saksalaisten säveltäjien, kuten Friedrich Holländerin ja Kurt Weillin teatteri- ja elokuvasävelmistä sekä muista aikakauden schlagereista ja kupleteista, joiden käännöksistä vastaa pääosin Vesa Tapio Valo.
Konsertin solistina laulaa Reetta Ristimäki ja musiikista vastaavat Marko Puro, Jukka Ojala sekä ensimmäistä kertaa Lohjan Kaupunginorkesteri.

Ilkikurinen esitys lainailee Bertolt Brechtin ajatuksia teatterista ja rakkaudesta, päivänpolttavia asioita unohtamatta. Mukana seikkailevat mm. Marlene Dietrichin tunnetuimmat hitit. Esityksen tyyli mukailee aikakaudelle tyypillistä poliittista satiiria, erotiikkaa ja musiikkia yhdistelevää kabareeta.

Reetta Ristimäki on useissa eri tyylilajeissa viihtyvä oopperalaulaja ja näyttelijä, jonka freelance-taiteilijan ura käsittää yli 50 näyttämöteosta ja yli 20 vuoden konsertti- ja keikkatoimintaa Suomessa ja ulkomailla. Marko Puro puolestaan on Sibelius-Akatemian kouluttama muusikko ja säveltäjä. Jukka Ojala on niin ikään musiikin maisteri Sibelius-Akatemiasta ja hallitsee harmonikan laaja-alaisesti klassisesta ilmaisusta pelimannityyppiseen ilotteluun.

KABAREE BERLIN
ke 27.4.2022 klo 19 Taidetehdas
Reetta Ristimäki, laulu
Marko Puro, musiikin johto/piano
Jukka Ojala, harmonikka
Lohjan kaupunginorkesteri
Liput: 25 € / 20 € Taidetehtaan info sekä lippu.fi