Siirry sisältöön

Taide ja musiikki elävöittävät kesällä Taidetehtaan sisäpihaa

Tänä kesänä Taidetehtaan edustalla on tarjolla runsaasti taide-elämyksiä aina elokuun loppuun asti. Ulkona voi tutustua ikkunamaalauksiin, katutaiteeseen, veistoksiin ja elävään musiikkiin.

Tänä kesänä Taidetehtaan edustalla on tarjolla runsaasti taide-elämyksiä aina elokuun loppuun asti. Ulkona voi tutustua ikkunamaalauksiin, katutaiteeseen, veistoksiin ja elävään musiikkiin.

 – Taidetehtaan sisäpihalle on kauan toivottu enemmän vilskettä ja kulttuuritoimintaa. Olemme innoissamme siitä, että olemme tänä kesänä saatu näin kattava tarjonta erilaisia elämyksiä. Tavoitteemme on myös jatkossa täydentää kesän kulttuuritarjontaa Taidetehtaan ulkotilaan, kertoo kulttuurituottaja Thomas Weissman.

Taidetehtaan lämpiöstä löytyy isokokoinen ikkunamaalaus, joka on osa Porvoo Triennaalia. Teoksen The Color of the Void, on tehnyt taiteilija Pan Jian Feng ja se on maalattu valkoisella akryylivärillä kiinalaisin siveltimin. Käsin maalattu teos levittäytyy isokokoisena yli lämpiön ikkunan.

Aleksanterinaukiolla on esillä Jussi Auliksen ihmishahmoisia rautaveistoksia, jotka taiteilijan mukaan kuvaavat tunnetiloja. Teokset ovat asetettuna Anssi Pulkkisen ja Taneli Rautiaisen kiinteiden valaisinpylväsveistosten viereen. Jussi Auliksen teokset ovat osa Porvoon Taidehallin näyttelytoimintaa.

Kauppakujalle on saatu värikästä katumaalausta, kun sisäänkäynnin eteen on ilmestynyt käsinmaalattuja, erivärisiä kukkien terälehtiä. Taiteilija Nelli Nion teos on osa laajempaa taidekokonaisuutta, joka tulee jatkossa jatkumaan pitkin kauppakujaa. Teoksesta vastaa Porvoon Länsirannan yrittäjäyhdistys ry.

Taidetta ja vihersuunnittelua yhdistävä installaatio Taidetehtaan Aleksanterinaukiolle

Heinäkuun alussa Aleksanterinaukiolle istutetaan taideinstallaatio Minimetsä. Teoksen takana on taiteilija Nina Backman. Minimetsä on taidetta ja vihersuunnittelua yhdistävä teos, joka tuo luontoa ja hiljaisuutta kaupunkitilaan.

Minimetsä on uniikki taideteos, joka auttaa luonnon monimuotoisuuden säilymisessä ja luo hyvinvointia kaupunkilaisille. Teos on osa Miljoonan puun talkoot -nimistä tapahtumaa, joka järjestetään alkusyksynä Aleksanterinaukiolla 18. syyskuuta. Tapahtumassa jaetaan porvoolaisille ilmaisia puuntaimia istutettavaksi.

Miljoonan puun talkoot on osallistava projekti, jossa puiden istuttaminen, ilmastonmuutoksen torjuminen ja taide kohtaavat. Talkoiden tavoitteena on laaja-alaisen yhteistyön myötä istuttaa Suomeen miljoona puuta.

Heinäkuun aikana aukiolla kiertävät myös kesämusiikin lähettiläät. Kesämusiikkia Porvoossa on nuorista paikallisista muusikoista koostuva kulttuuriprojekti, jonka ovat järjestäneet Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut ja Porvoon seudun musiikkiopisto yhteistyössä Taidetehtaan säätiön kanssa. Kesämuusikot kiertävät ympäri kaupunkia heinäkuun aikana arkipäivinä ma, ke ja pe klo 12–16.