Siirry sisältöön
koulutus -

Tule tukihenkilöksi lapselle – koulutus huhtikuussa

ett barn leker med en lekspis

Etsimme nyt luotettavia aikuisia, jotka haluavat antaa aikaansa ja kulkea kappaleen matkaa lapsen rinnalla. Voisitko se olla sinä? Askola, Loviisa, Porvoo ja Sipoo järjestävät yhdessä maksuttoman tukihenkilökoulutuksen huhtikuussa 2022.

Tukihenkilö on vapaaehtoinen ja turvallinen aikuinen lapsen elämässä. Tukihenkilöt kulkevat ja vahvistavat lapsen hyvinvointia sekä tuovat iloa arkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vapaaehtoisena sinä osallistuisit lapsen arkeen, olisit läsnä kuunnellen ja keskustellen.

Tapaamisia lapsen kanssa on yleensä kerran viikossa tai joka toinen viikko. Tukihenkilön kanssa lapsi voi esim. kokeilla uusia harrastuksia, käydä retkillä tai käydä kahvilassa.

Tukihenkilöitä kaivataan tukemaan erilaisissa elämäntilanteissa eläviä lapsia. Tuettavan lapsen tai perheen tuen tarpeen taustalla voi olla monenlaisia syitä. Joskus isovanhemmat tai muu sosiaalinen verkosto asuu liian kaukana tai ei ole muutoin läsnä. Vanhemmalla voi olla haasteita jaksamisessa tai perheen elämäntilanne. Lapsi voi olla vailla harrastusta tai ystäviä tai sosiaaliset tilanteet voivat tuntua vaikeilta.

Tukihenkilökoulutus 2022

Maksuton koulutus järjestetään Teamsin kautta.

  • 25.4.2022 klo 17–20
  • 27.4.2022 klo 17–20

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan koulutukseen tai kysy lisää!

Huomioithan, että kaikilta toimintaan ryhtyviltä pyydetään lupa rikostaustan selvittämiseen.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: