Siirry sisältöön

Työnantaja, tule kohtaamaan ukrainalaisia työnhakijoita

Porvoon kaupunki järjestää rekrytointitilaisuuden, jossa työnantajat voivat kohdata ukrainalaisia työnhakijoita Porvoossa. Tilaisuus järjestetään 7. syyskuuta Taidetehtaalla.

Ukrainan lippu

– Tilaisuudessa työnantajat saavat tietoa palkkatuesta ja muista käytännön asioista rekrytointiin liittyen. Sen jälkeen he voivat tavata työnhakijoita pikatreffeillä, joista parhaassa tapauksessa voi syntyä työsuhde, sanoo elinkeinopäällikkö Elina Dureault.

– Vaikka vastuu ukrainalaisten työllistämisestä on Suomessa valtiolla, haluamme kuitenkin lähteä ratkaisemaan työllistymisasiaa paikallisesti, erityisesti siksi, että meillä on täällä paikallisia yrityksiä, jotka tarvitsevat työvoimaa.

Tilaisuuteen odotetaan noin 20 eri alojen osaajaa ukrainalaistaustalla.

– Kohtaamamme ihmiset ovat erittäin motivoituneita työntekoon ja innokkaita opiskelemaan suomea, ruotsia ja englantia. Osaamiskenttä on laaja, mutta erityisesti palvelualalla ja rakennusalan yrityksissä on työvoimapulaa monenlaisista työntekijöistä, kertoo palvelukoordinaattori Virpi Paulanto, joka koordinoi ukrainalaisten vastaanottoa Porvoossa yhdessä maahanmuuttokoordinaattori Niklas Grönroosin kanssa.

Rekrytointitilaisuudesta kiinnostuneet yritykset voivat ilmoittautua osoitteeseen virpi.paulanto@porvoo.fi tai puh 040 168 3772.