Siirry sisältöön

Uimarannat kohentuvat kesän aikana, Tolkkisten ja Humlan ulkoilureiteille laavut tulentekopaikkoineen

Porvoon kaupungin liikuntapalvelut on kevään mittaan tehnyt uimarannoilla rakennelmien kunnossapitoa ja perusparannusta. Osassa kohteita työt jatkuvat vielä kesän aikana.

Kokonniemen maauimala. Kokon badstrand.

– Osa töistä on normaalia ylläpitoa, mutta kyllä useilla uimarannoilla esimerkiksi uusitaan paljonkin rakenteita, tai puretaan huonokuntoista pois, liikuntapaikkamestari Pasi Liitiäinen sanoo.
Sondbyssa sijaitseva Köttbodanin uimaranta on saanut uudet portaat, siellä on uusittu aitaa ja siistitty metsää. Rannan ympäristössä tehdään vielä syksyllä hakkuita, joilla saadaan rannalle ilmavuutta ja läpinäkyvyyttä, joka lisää myös turvallisuutta. Mäntyvaltainen puusto säästetään ja kuuset hakataan pois.
– Koirien uimaranta siirretään pohjoiseen rannan reunalle, aikaisempaa parempaan paikkaan. Sonby 1:n hiekkarannan ennallistaminen käynnistetään, tällä saadaan lähes kiinni kasvanut ranta palautettua taas hiekkarannaksi ja näin rannan käytettävyys paranee, Liitiäinen kertoo.
Tervajärvellä on korjattu pukukoppi ja ponnahduslauta on poistettu, hyppyteline toki jää.

– Huonokuntoinen kioskirakennus puretaan ja parkkialueen pyöräparkkia laajennetaan, Pasi Liitiäinen sanoo.
Hasselholman alueella kunnostustöitä aloitettiin jo viime kesänä, ja tänä vuonna vuorossa on kioskin kunnostus, suihkutilan peruskorjaus ja lukituksen uusiminen.
– Lapset on huomioitu erityisesti, ja rannalle on hankittu leikkivälineitä lisää ja lapsille on rajaköysin uusi lastenranta, johon loppuvuodesta asennettiin uusi laituri, Liitiäinen toteaa.
Staffaksen rannassa poistetaan vanha laituri ja puretaan pukukoppi ja puucee. Toinen hyväkuntoinen laituri jää ja se palvelee rannan käyttäjiä. Kalusteita uusitaan.

Saaristossa korjataan laitureita ja rakennuksia

Kråkön pienvenesataman vanha laituri tullaan vuoden 2022 korvaamaan uudella. Kaupungin hallinnoimilla saariston ulkoilualueilla korjataan laitureita ja rakennuksia, myös poijut huolletaan.
– Ja uimarannoille ja ulkoilualueille asennetaan uusia ilmoitustauluja, Pasi Liitiäinen toteaa.
Tolkkisten ja Humlan ulkoilureittien viihtyvyys tulee paranemaan oleellisesti, kun reiteille rakennetaan laavut tulentekopaikkoineen vuoden 2022 aikana.
– Laavujen yhteyteen tulee ulkokalusteita sekä puuceet. Toivomme, että tämä lisää porvoolaisten ja matkailijoidenkin kiinnostusta ulkoilla kaupungin metsissä, Liitiäinen sanoo.
Liikuntapalveluissa on käynnissä myös Holkenin reitin perusparannuksen suunnittelu.

Uimarannoilla alkaa valvonta kesäkuussa

Rantavalvonta alkaa uimarannoilla kesäkuussa. Kokonniemen maauimalassa on valvonta 3.6.–14.8. välisenä aikana. Hasselholman uimarannalla 6.6.–14.8. välisenä aikana. Rannoilla valvonta arkisin 9–21 ja viikonloppuisin 10–19. Poikkeuksista ilmoitetaan rannoilla.
Molemmilla rannoilla toimii myös kioskiyrittäjä kesän aikana.